Sophia Rodríguez: Projekt Šopirjenje

V Projektu Šopirjenje (Ostentation Project) hoče telo postati podoba oziroma objekt, hkrati pa to identifikacijo razbija. Z raziskovanjem različnih plasti pomenov, ki jih ženska telesa vzbujajo v kapitalistični družbi, obsedeni s fizično prezenco, predstava deluje tako skozi podobe, ki so na nas projicirane, kot tudi tiste, ki jih ustvarimo same. Ta dva različna vidika projekcije sta včasih skladna, včasih v konfliktu in večinoma nekje vmes. Prostor performansa z zapiranjem in razpiranjem ustvarja pomene zgolj zato, da jih ponovno vsrka, z izkopavanjem globljih plasti pa jih morda naloži v višje resnice. Občinstvo postane del igrive igre, ki raztaplja meje med “biti” in “prikazovati”.

Sophia Rodriguez je venezuelska igralka, plesalka, koreografinja in cirkuška artistka; magistra fizičnega gledališča (Scuola Teatro Dimitri, Švica). Iz fizičnega gledališča je diplomirala v Narodnem gledališču, iz plesa pa na Univerzi eksperimentalnih umetnosti (UNEARTE) v Venezueli. Od leta 2010 je ustvarila več solo projektov in sodelovala s koreografi kot so Ivo Dimchev, David Zambrano, Ayelen Parolin, Koen Agustijnen, Rosalba Torres Guerrero in Micha Goldberg. Od leta 2010 dalje v različnih državah poučuje sodobnoplesno tehniko “Flying Low/Passing Through”. Sodelovala je s skupinami Neodanza, Ecole Sauvage in Art-O de Caracas. Trenutno živi in dela v Bruslju.

Zasedba
Koncept, scenografija, kostumografija in režija: Sophia Rodríguez
Nastopa: Sophia Rodriguez
Konceptualno partnerstvo: Julia Reist, Vincent Fouquet
Režijska asistenca: Vincent Fouquet
Glasba/Nastop: Thomas Proksch
Dramaturgija: Jonas Rutgeerts
Sodelavci: Oneka von Schrader
Vokalno svetovanje: Lester Arias
Produkcija in koprodukcija: Kunstenwerkplaats, Belgija
Finančna podpora: Flamsko ministrstvo za kulturo (Vlaamse Gemeenschapscommissie)
Posebna zahvala: Tempus-Fugit, Volksroom, ARP, Grote Post, Nina Richard, Lisa Skwirblies, Micha Goldberg, Alina Arshi, Lászlo Sandig, Maxime Smeets, Manuela Arnguibel Molano, Mauricio Cruz, Simon van Schuylenbergh, Freek Willems

Organizacija: Sindikat in Kunstenwerkplaats, Belgija
V sodelovanju: Bunker/SMEEL

Fotografije: Leontien Allemeersch

Datum

14. 08. 2020
Expired!

Čas

21:00

Vstopnina

5 €

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija