Snježana Premuš: DELAVNICE

* Vsa mesta so že zasedena!

Projekti Snježane Premuš gojijo različne formate dela, ki obiskovalcu/gledalcu na različne načine omogočajo dostop do izkustvenega in pronicljivejšega prodora do umetnosti in dela.

Avtorica je plesno predstavo/instalacijo Čas v pogledu oblikovala kot horizontalno, generativno koreografijo, kjer lahko očesni okvir gledalca postane dinamičen, potrpežljiv in ustvarjalen vpogled v delovanje skupine, ki se oblikuje skozi različne procese gibanja in moduliranja, v obliki »etude«. Etude – format avtorica razvija na meji med vajo, študijo in avtonomnim umetniškim delom, ki se ukvarja s posameznim principom, partituro ali prvino. Le-to preigrava, razvija, vadi. Je proces in manifestacija doživetega. Njen pogoj in posledica.

V letu 2020-21 je skupaj s sodelavci razvila različne oblike predstavitve projekta, ki jih bo predstavila skozi sklop dogodkov med 23. majem do 29. majem 2022. Scenski material širi v avdio-vizualni medij, kjer se koregorafija odvija v novih prostorih alteracij gibanja in razkriva drugačne perspektive časovnosti gibanja in njegovega dojemanja. V okviru dogodkov bodo tudi somatske delavnice in javna vaja s študijsko skupino plesalk mlajše generacije, ki so se pridružile raziksovalnemu delu in izobraževanju v letih 2020-21.
V okviru majskih dogodkov bo gostovala partnerska organziacija Multimedijalna koliba iz Zagreba, ki bo predstavila predstavo »Voda«avtorice Zrinke Šimičić Mihanović. Plesna instalacija “Dobra voda” je tretje delo v seriji predstav “Kaj pride?”, kjer avtorica raziskuje gibanje kot osnove našega spoznavanja sveta in vzpostavljanja odnosov, medosebojne povezanosti in povezanosti z okoljem, katerega del smo.

Datum

26. - 29. 05. 2022
Expired!

Čas

10:00 - 12:00

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija