PODELITEV NAGRADE ŽENSKE O ŽENSKAH

Mesto žensk ponovno podeljuje nagrado Ženske o ženskah borkam za boljši svet. Letos pod drugim imenom, a z istim namenom in tudi tokrat pod motom: Če ženske želimo imeti svojo zgodovino, jo moramo pisati same. Z nagrado izpostavljamo nevidno delo, zgodbe, pogum in odločnost kolektivov in posameznic – bork za boljši svet, feminističnih junakinj.

Letošnja komisija v sestavi Eva Jus, Gala Alica Ostan Ožbolt, Maja Peharc, Urška Sterle in Marina Uzelac je pregledala več kot 200 nominacij in izbrala pet nagrajenk. Nominacije so vključevale tako prepoznavna imena kot ženske in kolektive, katerih delo in uspehi še čakajo na zasluženo priznanje.

Prejemnice nagrade Ženske o ženskah bo Mesto žensk razglasilo na podelitvi, ki bo potekala na mednarodni dan žensk, 8. marca 2022 ob 20. uri v Stari mestni elektrarni v Ljubljani.

Podelitev v režiji Ane Lorger povezuje Živa Selan.

Za glasbo in zvok bosta v živo poskrbeli Maja Dekleva Lapajne in Alenka Marinič z odlomki iz njune koncertne predstave Pod vodo.

Scenografija: Tanja Završki; tehnično vodenje in oblikovanje svetlobe: Martin Lovšin; produkcija: Mesto žensk v sodelovanju z Bunkerjem – Staro mestno elektrarno.

Datum

08. 03. 2022
Expired!

Čas

20:00

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija