Nataša Živković: Med dvema ognjema

Prerformans

»Js nočem bit to jabolko, ki ni padlo daleč od drevesa.«

Performans Med dvema ognjema je sklepni del trilogije, ki uprizarja družinske konstelacije hči – mati, hči – oče in hči (v vlogi matere) – otrok. Po predstavah Zavoljoočeta in Prva ljubezen, drugič (Preboleti Naceta Junkarja) je protagonistka tokrat v vlogi matere, (nekdanje) partnerke in umetnice. Med dvema ognjema je osebna zgodba; monolog ženske, razcepljen na dva glasova, ki vsak po svoje doživljata globoko zarezo v družinski biografiji – njen razpad. Je premislek o ideji in realnih zagatah t. i. klasične družine, v kateri se zrcalijo stereotipi heteroseksualnega partnerstva in s tem povezane igre ženskosti, moškosti in starševskih vlog.

Ideja: Nataša Živković
Koncept: Nataša Živković v sodelovanju s Tomažem Gromom, Tjašo Črnigoj in Špelo Trošt
Dramaturško sodelovanje: Tjaša Črnigoj; besedilo: Nataša Živković in Tjaša Črnigoj
Snemanje: Maša Nonković, Ana Čigoj
Montaža in zvočna kompozicija: Tomaž Grom
Nastopajo: Ava Abramovici Reba, Bela Abramovici Reba, Mila Bezjak Stegnar, Teodora Novaković, Julija Ornik, Neli Banič, Vasja Fon, Ema Baša Poderžaj, Filip Pepelnik Čučnik, Taras Ždrale, Uma Pečarič, Nil Seliškar, Čarna  Košir, Svarun Košir, Lav Janković, Frida Kapun, Irina Kapun in Nataša Živković.
Produkcija: Špela Trošt, Via Negativa, v sodelovanju z Mestom žensk in Bunkerjem – Staro mestno elektrarno; Podpora: Mestna občina Ljubljana, Ministrstvo za kulturo.

Datum

06. 10. 2020
Expired!

Čas

20:00

Vstopnina

Razprodano

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija