MNOGOVRSTNE POKRAJINE: VEČERJA TEKOČIH ZGODB – GOSTOVANJE

V okviru projekta BREZODRA, Maribor

… Bi rad_a okusil_a zgodbo o meni? … Nekateri pravijo, da sem pred časom izgledala drugače. Če želiš, ti lahko zašepečem vse različice moje preteklosti … Morda pa je moja zgodba zgodba o tebi. Spomnim se te tam, ali nekih podobnih bitij … Na najkrajši dan leta in tik preden se dan spet začne daljšati, se bomo zbrali in praznovali temo s pripovedovanjem srečanj z neznanim … Pridite lačni, bomo skupaj prebavljali!

Večerja tekočih zgodb je zadnje od štirih poglavij raziskovalnega umetniškega projekta MNOGOVRSTNE POKRAJINE umetnice Tery Žeželj.

Ideja in izvedba: Alicia Ocadiz & Tery Žeželj
Oblikovanje zvoka: Blaž Pavlica
Producentka: Maja Vižin
Produkcija: Bunker, Ljubljana
S podporo: Ministrstvo za kulturo RS, ACT – Art, Climate, Transition, Evropska unija – Program Ustvarjalna Evropa: Kultura

Informacije in vstopnice: info@nagib.si

BREZODRA je nadaljevanje lanskega in hkrati dolgoletnega Nagibovega procesa raziskovanja, eksperimentiranja, premišljevanja in uprizarjanja onkraj ustaljenih prostorov in produkcijskih struktur. BREZODRA je tokrat zasnovan kot večurna manifestacija različnih praks, formatov sobivanja in soustvarjanja, premislekov in diskurzov, namenjena iskanju ter preizpraševanju novih perspektiv in uprizoritvenih strategij, ki nastajajo ob premisleku o grajenju (novih) skupnosti in načinih drugačne prisotnosti, pozornosti in delovanja. Je zamisel in prispevek k razvoju novih modelov kulturne produkcije, ki se oddaljujejo od uveljavljenih sistemov produciranja in percipiranja umetniških del. Je poskus, ki gledalca vabi v izkustven vpogled v ustvarjalne metode, procese in (umetniško) delo nasploh.

Datum

18. 03. 2023
Expired!

Čas

18:00

Lokacija

Maribor
Kategorija