MLADI LEVI 2022

19. – 27. avgust 2022

Stara mestna elektrarna & druge lokacije v Ljubljani

Festival Mladi levi 2022 nadaljuje z domačo in mednarodno sceno, s tradicijo in njeno posodobitvijo, prizemljenim in eksperimentalnim pristopom, ki ga je letos pripravila medgeneracijska kuratorska ekipa. Letošnji program je geografsko razpršen, z umetniki s Tajske (Wichaya Artamat), Čila (Ébana Garín, Luis Guenel), Mehike (Daniel Alberto Victoria), Srbije (Škart, Bojana Robinson), Hrvaške (Siniša Labrović), Italije (Alessandro Sciarroni), Nemčije (Julian Hetzel), Belgije (Dag Taeldeman & Andrew Van Ostade, Silke Huysmans & Hannes Dereere) in Slovenije (Katja Legin, Neja Tomšič, Tanja Radež & Nada Žgank, Petra Varl, Jaka Železnikar), vendar se vsi tematsko dotikajo krhkosti mej med fikcijo in realnostjo, med enkratnim srečanjem in skupnostjo, med umetniškimi praksami in zapuščinami.

Festival pa niso samo predstave, ampak tudi pogovori (Debatna kafana: O umetnosti in prihodnosti) in srečevališče mednarodnih mrež in projektov (Create to Connect -> Create to Impact, Stronger Peripheries: Southern Coalition). Festival zaokrožujejo delavnica snovalnega gledališča (vodi jo Sodja Lotker), delavnica za mlade kritiške pisce v sodelovanju z Radiom Študent in Gledališčem Ane Monro ter mednarodno srečanje in izmenjava praks mladih kuratork in kuratorjev iz Slovenije in Velike Britanije.

K sodelovanju na MLADIH LEVIH pa toplo vabimo tudi prostovoljce! Več informacij tukaj.

Jubilejni 25. festival Mladi levi bomo odprli s tradicionalno mladolevovsko zabavo na telovadišču ŠD Tabor. Veselimo se vaše družbe!

Več informacij o programu kmalu!

Datum

19. - 27. 08. 2022

Čas

20:00 - 23:55

Vstopnina

Rezervacije predstav na info@bunker.si

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija