Mesto žensk: Na tleh

Na tleh je odrsko delo ustvarjalk, sodelavk in dolgoletnih prijateljic Alenke Marinič in Maje Dekleva Lapajne. Je zemeljska koncertna predstava, ki na oseben in humoren način predeluje teme prekarstva, feminizma, dela, materinstva in bivanja v času poznega kapitalizma. Je iskriv glasbeno-gledališki dogodek, ki popisuje stanje in izreka očitno, bolj kot rešitve pušča odprt prostor za skupnostno vpraševanje, ter išče igrivost v še tako temačnih in težkih časih.

Ustvarjalki se preko glasbeno-gledališkega materiala poigravata z različnimi temami, ki jih ponuja besedna zveza “na tleh”. Preko prispodobe tal se dotikata tem izčrpanosti, obupa in brezizhodnosti, obležanja na tleh v času brutalnega in stopnjujočega kapitalizma, podnebnih sprememb, vele moči korporacij in rezov na področju socialnih ugodnosti. Po drugi strani pa tla razumeta tudi kot prizemljenost in oporo, na kateri lahko trdno stojimo in nam daje možnost odriva in posledično upora. Nenazadnje so tla tudi možnost novega življenja, zemlja, iz katere klijejo nove zamisli in prostori.

Na tleh je drugi del trilogije uprizoritvenih umetnic Maje Dekleva Lapajne in Alenke Marinič. Leta 2017 sta vstopili v predstavo in glasbeni album Pod vodo in kmalu zatem zasnovali trilogijo skupnega ustvarjanja: Pod vodo, Na tleh, V zraku. Sanjata tudi o epilogu Pod zemljo, ki ga morebiti izvede samo še ena od njiju ali pa se zgodi brez njune fizične prisotnosti na tem svetu.

Rezervacije vstopnic na e-naslovu rezervacije@cityofwomen.org, prodaja vstopnic na prizorišču.

V slovenščini z angleškim prevodom.

Soavtrostvo, izvedba: Maja Dekleva Lapajne, Alenka Marinič
Kostumografija in scenografija: Katarina Zalar
Umetniško svetovanje za gib: DISKOlektiv
Umetniško svetovanje za glas: Irena Z. Tomažin
Tehnično vodstvo in oblikovanje svetlobe: Špela Škulj
Izvršna produkcija: Urška Jež
Produkcija: Mesto žensk
Koprodukcija: CUK Kino Šiška, DU Narobov
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana.

Datum

13. 10. 2023
Expired!

Čas

19:00 - 20:00

Vstopnina

7€ / 10€

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija