MESTO ŽENSK: MAJA HODOŠČEK: SANJAČI

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Spanje nam omogoča preživetje. Ko spimo, tudi sanjamo, sanje pa so lahko ustvarjalne. Zgodovinski primeri kažejo, da se v spanju porodijo ideje, ki pripeljejo do znanstvenih izumov (J. Watson in odkritje strukture DNK), glasbenih hitov (The Beatles in pesem Yesterday) ter tehničnih rešitev (E. Howe in izum šivalnega stroja). Ali lahko v želji po odkritju osebnih, poklicnih ali širših družbenih rešitev vplivamo na sanje? Nas sanje lahko usmerijo k dejanjem v budnosti?

Na delavnici umetnice, pedagoginje, kustosinje in raziskovalke Maje Hodošček bodo srednješolke in srednješolci spoznali različne metode za načrtno usmerjanje sanj: tako starodavne pristope kot tehnike različnih umetniških gibanj, a tudi oglaševalske kampanje, ki razkrivajo, da želijo korporacije kolonizirati naša najbolj intimna nezavedna stanja (oglaševalska kampanja pivovarne Coors). Prav tako jih bo zanimalo, ali lahko sanje uporabimo za ustvarjanje skupnostnih vezi in oblikovanje novih strategij neposlušnosti. Iz besedilnih in vizualnih predlog bodo ustvarili participativna zvočna dela: angažirane uspavanke za boljši jutri.

Ponovitev delavnice bo 10. oktobra med 15.00 in 18.00. Prijave na delavnici sprejemamo do 8. oktobra na rezervacije@cityofwomen.org, kjer je na voljo tudi več informacij.

Organizacija: Mesto žensk v okviru evropskega projekta BE PART, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa; v sodelovanju z Bunkerjem – Staro mestno elektrarno; podpora: Ustvarjalna Evropa, Ministrstvo za javno upravo, Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.

Maja Hodošček je umetnica, pedagoginja, kustosinja in raziskovalka. Ustvarja videe, instalacije in knjižne projekte ter vodi različne delavnice. Magistrski študij je zaključila na Dutch Art Institutu v Arnhemu na Nizozemskem. Svoje delo je predstavila na več mednarodnih razstavah in festivalih. Leta 2010 je prejela nagrado OHO, leta 2020 državno priznanje Riharda Jakopiča za umetniške dosežke, leta 2021 pa občinsko priznanje Celjske zvezde.
www.hodoscek.com

Datum

10. 10. 2021
Expired!

Čas

15:00

Lokacija

Sindikalna dvorana Elektro Ljubljana
Ljubljana
Kategorija