Luka Piletič in Jan Podbrežnik: !

13. Klovnbuf festival

Mlada slovenska umetnika sta svojo »raziskovalno nalogo« zastavila že pred časom in ga od tedaj nadgradila in razvila kot edinstven dialog vprašanj in zagat umetniškega procesa. Kot sta zapisala: »Kako se česarkoli lotiti, če se ne strinjaš v osnovnih premisah? Mora igralec opravičiti svoj obstoj na odru s tem, da publiki nekaj sporoči? Ali zadostuje že to, da je na odru in da se občinstvo nima preveč slabo? ! je avtorska predstava o ustvarjanju in nestrinjanju. In mogoče tudi o kompromisih.«

Jan Franc Podbrežnik je (skoraj) diplomirani filozof in prevajalec, ki se z odrom spoznava v Kolektivu ZIZ in KUD Transformator. Etrskemu prostoru Radia MARŠ daje napovedovalski glas, na oder priložnostno postavlja stas, vmes in vselej pa z zagnanostjo analitičnega uma razbija dejanja, besede, misli in entuziazme.

Luka Piletič je mladi gledališki ustvarjalec, ki ga je na odru ali ulici trenutno moč videti v predstavah Za crknt, Pot v Tadam in Kaj pa zdaj?. Je dobitnik nagrad za najboljšega novinca in improvizatorja letošnje sezone Impro lige. Šolal se je na francoski gledališki šoli École Philippe Gaulier. Verjame, da je naloga igralca, da se na odru zabava in to deli z občinstvom.

Ob 20.45 vabljeni na pogovor z ustvarjalcema

Soavtorja in izvajalca: LUKA PILETIČ in JAN PODBREŽNIK
Foto: SUNČAN STONE
Produkcija: JSKD, Moment Maribor, Gledališče Glej

​Trajanje: 35 min

Soorganizacija: Bunker – Stara mestna elektrarna

Datum

04. 08. 2020
Expired!

Čas

20:00

Vstopnina

Prost vstop

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija