KONTEKST 004 – Snježana Premuš

Koreografinja in plesalka Snježana Premuš v slovenskem prostoru aktivno profesionalno deluje že od leta 2001. Njeno ustvarjanje je tesno povezano z diskurzivnimi pristopi in teoretskim pogledom. K reflektiranju svoje prakse kontinuirano vabi piske in pisce, dramaturginje in dramaturge ter druge zunanje opazovalce. Njena natančna in podrobna artikulacija lastnih interesov, motivov in metodologij nas je spodbudila, da smo tokratni Kontekst oblikovali kot dialog med ubesedenimi vzgibi in/ali metodološkimi postopki ter krajšimi izseki iz njenih predstav, s čimer se pred nami razpre njihova povezava.

Koreografinjino več kot dvajsetletno delovanje tvori obširen opus, ki ga sama deli na različne formalne ali neformalne sklope. Kontekst se osredotoča na tri: Amplified Body, Zgodbe o telesu in Fizične manifestacije.

Avtorici Konteksta 004: Maša Radi Buh, Tery Žeželj
Producentka: Špela Kopitar

KONTEKST je podporni program Zavoda Bunker v razvoju, ki poskuša poudariti pomembnost prostora Stare mestne elektrarne in mapirati arhive ustvarjalk_cev, ki ta prostor prečijo. Gre za obravnavo ustvarjalk_cev s širokokotnim objektivom: iskanje in poudarjanje povezav med časom, biografijo in dosedanjim delom ustvarjalke_ca, ki ima za posledico nekakšno ekstrahirano instalacijo in poskuša avtorja_ico bolje ukoreniniti in ponuditi iztočnice za branje novega dela v kontekstu časa in preteklega opusa. Glavna cilja Konteksta sta razumevanje in raziskovanje avtorjevega_ičinega dela kot kontinuirane umetniške prakse ter s tem vzpostavljanje razumevanja umetniških del znotraj daljše poti, ki ni le serija nepovezanih točk (predstav).

Datum

23. 09. 2023
Expired!

Čas

19:00 - 22:00

Vstopnina

Vstop je prost./Free entrance.

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija