Goli oder: Soočanja

“Vsakodnevnost nas lahko pozitivno preseneti ali neizprosno potre. Naključje ali usoda? Pa saj je vseeno. Smo, kjer smo, in namesto, da nas obremenjuje neizbežno, se posvetimo stvarem, na katere imamo vpliv.”
Vid Sodnik

Perfomerja Improvizacijskega gledališča Ljubljana Juš Milčinski in Peter Frankl se skupaj z glasbenikom Urhom Mlakarjem spustita v zgodbi dveh ljudi, ki jima je življenje zadalo težek udarec. Vsak izmed njiju se s tragedijo sooča na drugačen način – s premlevanjem, s posvetovanjem, s pisanjem in nenazadnje s pesmijo. Kadar so čustva premočna, da bi jih lahko orisali z besedo in gibom, se spremenijo v melodijo.

Juš Milčinski je improvizator, igralec in producent, soustanovitelj Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU, ki letos praznuje svojo 10. gledališko sezono. Juš v IGLU teatru deluje kot improvizator in gledališki mentor, na televiziji kot igralec v oddaji Osvežilna fronta ter voditelj kviza Male sive celice na RTV Slovenija. Je eden bolj aktivnih producentov na področju improvizacije pri nas, občasno pa deluje tudi kot režiser gledaliških predstav za mladino. Kot improvizator je obiskal številna impro gledališča v Evropi in Severni Ameriki, na Golem odru pa bo v vlogi nastopajočega po dolgem času.

Peter Frankl je improvizator, glasbenik, plesalec in perfomer, soustanovitelj improvizacijskega gledališča Ljubljana. Deluje kot gledališki mentor, igralec in perfomer v gledaliških predstavah ter v
oddaji Osvežilna fronta na RTV Slovenija, občinstvo pa navdušuje tudi na koncertih skupine SBO. Kot improvizator je obiskal številne festivale po Evropi in Severni Ameriki, večkrat pa je nastopil tudi že na Golem odru.

Urh Mlakar je raper, improvizator, igralec ter vsestranski glasbenik in glasbeni producent. Kot raper navdušuje pod umetniškim imenom UM, bodisi kot solo umetnik ali pa v okviru freestyle rap dueta UM & Kuna. Kot improvizator je nastopal v ŠILI, Impro ligi ter na tekmovalnih impro večerih Maestro, kot igralec pa večkrat sodeluje v otroških in mladinskih produkcijah Pionirskega doma.

Vid Sodnik je improvizator, igralec in režiser, soustanovitelj Improvizacijskega gledališča Ljubljana – IGLU. Je eden najbolj mednarodno aktivnih improvizatorjev pri nas, kot igralec deluje v oddaji
Osvežilna fronta na RTV Slovenija, režira pa tudi predstave s slovenskimi mladinskimi skupinami na avstrijskem Koroškem.

CENA: 6€ / 4€ (dijaki študenti, upokojenci)

ZA TRI PREDSTAVE VEČERA: 12€ / 8€ (dijaki, študenti, upokojenci) – obvezne rezervacije na info@bunker.si

Predstava poteka v slovenskem jeziku.

Zamisel in režija: Vid Sodnik
Igra: Juš Milčinski, Peter Frankl
Glasba: Urh Mlakar
Luč: Borut Cajnko
Produkcija: KD IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana

Datum

29. 10. 2022
Expired!

Čas

19:00 - 20:00

Vstopnina

6€ / 4€

Spletni nakup kart

NAKUP VSTOPNIC

Lokacija

Stara mestna elektrarna