GIBANICA 2021: Alien Express: »NEODPOVEDAN« LET

SPOŠTOVANI OBISKOVALCI! V SKLADU S POGOJI ZA OBISK KULTURNIH PRIREDITEV JE ZA OBISK DOGODKA V VELJAVI POGOJ PCT

Interaktivni plesni dogodek

Najnovejša epizoda dvojca Alien Express je dobila naslov Neodpovedan let, pri čemer gre za interaktivni plesni dogodek, ki je nastal kot »koronska« posledica oziroma nadaljevalna epizoda predstave Drugi let, je naletel na odličen odziv publike. Let, ki ni odpovedan, je narejen z orodji interaktivne izvedbe in elementi vsebinske aktualizacije ob pojavu epidemije in z njo povezanimi (ne)smiselnimi ukrepi. Princip virtualne perspektive gledalcu omogoča pregled odrskega dogajanja kot tudi minimalistične video podrobnosti plesnega giba. Zdi se, kot da vse deluje celovito in sočasno; gib in kamera, odrski prizor in video niansa, prenesena na veliki ekran. Dialog dveh osebkov skozi govorico fuzije gibov (ki se gibljejo med urbanimi žanri in sodobnim plesom) ter glasov ob jasnem sporočilu: »Ali je človeški dotik prepovedan?« Hip hop deluje in DJ je še vedno »bog«, medtem ko se let proti soncu začne s premiso: »I can breathe.«

Koncept in izvedba: Alien Express (Žigan Kranjčan, Gašper Kunšek)
Kamera: Borut Bučinel
Video: Matej Marinček
Oblikovanje svetlobe: Andrej Petrovčič
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Odrski tehnik: Matevž Ftičar

Producenta: Center urbane kulture Kino Šiška, Exodos Ljubljana

Trajanje predstave: 50 min

Vstopnina: 7 € / 5 € – mlajši od 25 let in starejši od 65 let, samozaposleni v kulturi, upokojenci in brezposelni

Nakup možen tudi preko spleta: NAKUP!

Žigan Krajnčan je koreograf, plesalec in performer, ki je že v času osnovne in srednje šole (SVŠGUGL) in tudi kasneje aktivno nastopal v projektih mnogih slovenskih koreografov, glasbenikov in režiserjev. Med drugim je kot svetovalec za gib sodeloval tudi z AGRFT, MGL in SNG Drama Ljubljana.
Gašper Kunšek je na plesno pot stopil pri štirih letih in vse od takrat nizal številne uspehe na tekmovanjih tako v Sloveniji kot v tujini. Oba skupaj sta v letu 2016 ustvarila avtorski duet Alien Express, s katerim nastopata po številnih državah sveta. Avtorja sta v leta 2017 prejela nagrado Ksenije Hribar za perspektivna plesalca, v letu 2018 pa sta skupaj z Nejcem Osovnikarjem odprla šolo plesa in giba Scena.

 

Datum

16. 09. 2021
Expired!

Čas

20:30 - 21:20
Kategorija