Festival Klovnbuf: Luka Piletič: Pod kontrolo

Gledališka predstava

Luka vsak dan telovadi, sproti odgovarja na mejle, vsak dan se tušira z mrzlo vodo, zdravo jé, ločuje odpadke, pospravlja, kuha, skratka počne vse, kar lahko, da stvari ne bi ušle izpod nadzora. Od vsega mu gre na bruhanje, a ene stvari je pač treba požreti.
Kako daleč se hočemo gnati, da bi imeli stvari pod nadzorom? Kje je svoboda, veselje, sreča? Če se tudi vam zdi, da ste vsakodnevno zgolj ovčar, ki poskuša svoje želje, nagone, obveznosti, skrbi, probleme itd. spraviti v red, potem je Luka vaš človek. Klovn, ki je pozabil biti smešen, in performer, ki ne zna biti resen.
Projekt je nastal na podlagi sodelovanja v laboratoriju Vie Negative za uprizarjanje – VN Lab (2022) in mednarodnem projektu za raziskave sodobnih scenskih umetnosti – PARL (2022).

Predstava bo potekala v slovenščini.

Rezervacije: info@bunker.si.

VSTOPNICA VELJA TUDI ZA SLEDEČO PREDSTAVO FESTIVALA KLOVNBUF, OB 20.30: ANJA BEZLOVA: FUTRAJ MOJ EGO 2!

Avtor in izvajalec: Luka Piletič
Praktična dramaturga: Uroš Kaurin in Anja Bezlova Završnik
Odnosi z javnostjo: Sara Horžen
Producentki: Špela Trošt (Via Negativa), Lana Bauman (Moment)
Produkcija: Via Negativa in Moment Maribor
Fotograf: Marcandrea

Luka Piletič je zaključil mednarodno gledališko šolo École Philippe Gaulier (Francija) s poudarkom na klovnu, bufonu in francoski farsi. Deluje na področjih klovnskega, improvizacijskega, uličnega in avtorskega gledališča ter performansa.
Za avtorsko predstavo Klicaj sta z Janom Podbrežnikom 2021 osvojila stanovsko nagrado (»Performer’s choice«) ZIZ festivala. Leta 2020 je dobil nagrado za najboljšega improvizatorja Impro lige in kot del kolektiva Globus Hystericus nagrado za najboljšo ulično predstavo za Pot v Tadam.
Na Pedagoški fakulteti v Ljubljani je magistriral na Oddelku za socialno pedagogiko z nalogo na temo dela bolnišničnih klovnov z umirajočimi, za kar je prejel fakultetno Prešernovo nagrado. Je član Rdečih noskov.

Predstava poteka v sklopu 16. mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf.
Več o festivalu na: https://sl.klovnbuf.si/

Datum

22. 06. 2023
Expired!

Čas

19:00 - 20:00

Vstopnina

10€ / 7€

Spletni nakup kart

VSTOPNICE/TICKETS

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija