Festival Klovnbuf: Anja Bezlova: Futraj moj ego 2

Samostojna kratkočasnica

Multipersonaž Futraj moj ego iz leta 2019 je štiri leta pozneje dobil svoje logično nadaljevanje. Anja Bezlova, ki sicer že vrsto let kot članica različnih zasedb vandra po domačih in evropskih ulicah ter festivalih, je v vmesnem času snovala intimno podobo sveta, z dražljaji, ki jo obdajajo, pa je ponovno »nafutrala« svoj ego. Tudi nadaljevanje imenitnega prvenca, v katerem je Bezlova, kot se spodobi za multipersonaž, uporabila vse svoje takrat živeče like, je zgrajeno podobno, a kljub temu z veliko razliko. Vse, kar je napovedal prvi del, se je namreč res zgodilo. Anjina Majda iz Mengša, lik agresivne mirovnice, je takrat pobirala podpise za prepoved vojne. Zdaj jo imamo. Vojno namreč. Več kot 500 podpisov ni bilo dovolj, da bi zaustavila val nesmislov, ki smo jim danes priča. Rose je medtem odšla, Sugardaddy ni več v zaporu, Alfa pa je brez težav prodala svoj arzenal orožja.
Vsa problematizacija militarizacije, objektivizacija ženskega telesa, vse, s čimer se je ukvarjal prvi del, je bilo zaman. Zato je drugi del v znamenju Alfe. Zanjo je svet šele zdaj postal zabavna, bleščeča krogla, prepletena z glasbenimi uspešnicami, referenčnimi besedili, prikrojeno zgodovino in jasno prihodnostjo.
Novi Futraj moj ego je predstava, ki ni mogla nastati pred prej kot ravnokar. Je predstava, ki odriva, medtem ko objema in ljubi, medtem ko razbija.

Rezervacije: info@bunker.si.

Predstava bo potekala v slovenščini.

Predstavama bo sledil pogovor z ustvarjalcema. Pogovarjali se bomo o sodobni klovnadi, njenih odvodih, prepletanju z drugimi uprizoritvenimi praksami itd.

Avtorstvo, izvedba, produkcija: Anja Bezlova
Koprodukcija: Kulturno društvo Priden možic in Društvo ZIZ
Soorganizacija: Pekarna Magdalenske mreže, GuestRoomMaribor

Predstava poteka v sklopu 16. mednarodnega festivala sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf.
Več o festivalu na: https://sl.klovnbuf.si/

Datum

22. 06. 2023
Expired!

Čas

20:30 - 21:30

Vstopnina

10€ / 7€

Spletni nakup kart

VSTOPNICE/TICKETS

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija