Daniel Victoria: LJUBEZEN, PERJE IN JAVIER SOLIS

Daniel Victoria, mehiški umetnik, ki je magistriral iz režije na praški gledališki akademiji DAMU, je v raziskovalni fazi performansa Ljubezen, perje in Javier Solis na YouTubu preučil veliko videov o letenju (ptiča albatrosa in radijsko vodenega letala Concorde), da bi se naučil leteti.
Leteti pa se ni učil samo on, ampak v performansu preizkusi potencial letenja neštetih predmetov, ki jih ima pri roki, in obsesivno spodbuja njihove sposobnosti letenja s pospeškom zraka – med drugim tudi s fenom za lase.

V intimnem performansu ne opazujemo ptic in se ne sprašujemo, kako pticam uspe, da prevzamejo le en majhen impulz in so že nekje drugje, mimo preteklosti, visoko v zraku, na poti drugam. V predstavi Ljubezen, perje in Javier Solis smo soočeni s perfomerjem, ki mu letenje pomeni lahek del, eksistencialna vprašanja, ki se mu pojavijo po tem, pa zahtevajo napor, za katerega je potrebno gledališče, da se z njimi soočimo skupaj: publika in performer, ptice in predmeti ter mehiški pevec prejšnjega stoletja Javier Solis.

Režija in izvedba: Daniel Victoria
Svetovalec za telo: Viktor Černický
Dramaturška svetovalka: Cristina Maldonado
Scena in predmeti: Mara Ingea
Oblikovanje svetlobe: Carmen Lee
S podporo: Evropska unija – program Ustvarjalna Evropa: Kultura, Create to Connect -> Create to Impact

Predstava je v angleščini.

Foto: Mara Ingea, Michael Lozano

Datum

20. 08. 2022
Expired!

Čas

21:30 - 22:20

Vstopnina

RAZPRODANO

Lokacija

ŠD Tabor
Ljubljana
Kategorija