Christian Guerematchi: GIBANJE NEUVRŠČENIH – ODPADE

Mesto žensk

Plesnogledališki solo Gibanje neuvrščenih je umetniško iskanje črnske evropske identitete in raziskovanje kodov črnskega in kvir telesa. Christian Guerematchi raziskuje spolno fluidnost s pomočjo gibov in zvokov afriške diaspore. Naslov predstave je navdihnilo Gibanje neuvrščenih iz 60. let dvajsetega stoletja, ki je bilo pomembno za boje za neodvisnost v tako imenovanih državah tretjega sveta in katerega soustanovitelj je bil jugoslovanski predsednik Josip Broz Tito. Pomemben vir navdiha je knjiga Tito u Africi: Slike solidarnosti (Tito v Afriki: slike solidarnosti, 2017), ki opisuje Titove poskuse dekolonizacije sveta. Izhajajoč iz Titove afrofuturistične utopije, Guerematchi razodeva utelešenje kulturnih kodov, ki so se izgubili v prostoru in času.

Guerematchi nenehno spreminja svojo identiteto, vendar se zdi, da mu nobena od vlog zares ne ustreza, kajti kaže, da hoče njegovo telo ubežati obliki, v katero so uliti njegovi gibi. Ta dvojna zavest od plesalca terja brezhibno tehnično mojstrstvo, saj je videti, da se plesalec zapleta v lasten fizični ustroj, pa vendar nam vselej daje občutek, da ima vse pod nadzorom.

V slovenščini in angleščini z angleškimi podnapisi

– Theaterkrant NL

Napovednik: Gibanje neuvrščenih

Koreografija, izvedba: Christian Guerematchi
Oblikovanje zvoka: Shishani Vranck
Besedilo, dramaturgija: Gita Hacham
Kostumi: Jonathan Ho
Oblikovanje svetlobe: Mathisse Coornaert
Produkcija: ICK Amsterdam
Koprodukcija: Tour production, DVMSCO
Organizacija: Mesto žensk v sodelovanju z Bunkerjem – Staro mestno elektrarno
Podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.

Predstavo si lahko ogledate tudi v okviru abonmaja Transferzala.

Ob 22.00 v Klubu Monokel sledi DJ večer s kvir kolektivom Ustanova, ki bo vrtel latino, house, club, garage, ghetto rave, hard drum, digi core in reconstructed 00s pop.

Organizacija: Mesto žensk v sodelovanju s Klubom Monokel; podpora: Ministrstvo za kulturo, Mestna občina Ljubljana.

Datum

07. 10. 2022
Expired!

Čas

20:00 - 21:00

Vstopnina

10 € / 7 €

Lokacija

Stara mestna elektrarna