Betontanc in Umka LV.: Show your face!

Ali si upate pokazati svoj obraz?
Predstava Show your face je rezultat sinergije med dvema izjemnima skupnima –Betontanc iz Slovenije in Umka. LV iz Latvije. Betontanc nastopajo kot mojstri plesa, giba in besede, Umka.LV pa kot izjemni animatorji ne le lutk, temveč kateregakoli objekta, ki se znajde v njihovih rokah. Skozi zgodbo nas vodi moder otroški pajac, ki v rokah animatorjev pred našimi očmi oživi. Z njim potujemo skozi zgodovino, se srečujemo s sedanjostjo, izgubljamo svoj obraz in ga zopet najdemo. Naš junak ima željo po individualizmu, vendar ostaja neuresničena, ker se boji ne samo pokazati, ampak tudi sam pogledati v lastni obraz. Zato je in ostaja eden izmed mnogih, eden izmed nas, slehernik v tem svetu. Predstavo spremlja in ji daje moč tudi izjemna glasba dua Silence in latvijskega saksofonista Ugisa Vintisa.

Režija: Matjaž Pograjc
Ustvarjalci in izvajalci: Betontanc in Umka.LV (Primož Bezjak, Daša Doberšek, Branko Jordan, Andris Kalnozols, Marcis Lacis, Katarina Stegnar, Gints Širmelis-Širmanis)
Glasba: Silence in Ugis Vitins
Dramaturgija in zgodba: Andris Gauja
Lutke in objekti: Barbara Stupica
Koreografija: Branko Potočan
Kostumografija: Mateja Benedetti
Oblikovanje luči: Tomaž Štrucl
Oblikovanje tona: Jure VlahovičIzvršni producentki: Ira Cecić, Maija Pavlova
Organizatorka gostovanj: Maja Vižin
Produkcija: Bunker in New Theatre Institute of Latvia
Predstavo so omogočili: Ministrstvo za kulturo RS, MO Ljubljana, Ministrstvo za kulturo RL, MO Riga, State Culture Capital Fundation, Theorem in program Culture 2000

60 minut

Datum

23. 11. 2009
Expired!

Čas

19:00

Lokacija

Amfiteater II. gimnazije
Maribor
Kategorija