ANDREJA RAUCH PODRZAVNIK: ORIGAMI, likovno uprizoritvena študija

likovno uprizoritvena študija

27. januar ob 19.00, premiera
28. januar ob 19.00, ponovitev
Ob premieri predstave ORIGAMI bomo ustvarili KONTEKST, tokrat posvečen umetnici Andreji Rauch Podrzavnik. Na ogled bo vsakokrat uro pred predstavo in uro po predstavi.

Projekt Origami uporabi procesnost vzpostavljanja/nastajanja likovne situacije v uprizoritvenem kontekstu, zato je format dogodka poimenovan likovno uprizoritvena študija.
S soočanjem gibanja teles, materiala in prostora, Origami stremi k uprizoritvi, v kateri šest akterjev s svojimi akcijami ter koordinacijo svojih poti gradi in modulira izbrano materijo – jo razgrne, prepogiba, preobrača, guba, vpne in razpira. Trajanje in procesualnost posamezne faze spreminjajoče se skulpture ponuja preprosto, a izmuzljivo metaforo – vse se spreminja in modulira, nič ni stalno, pa vendar ima v svojem fluxu tudi majhne mikro obstanke, ki ponudijo izhodišče za naslednjo modulacijo. Trajanje je neposredno povezano z gibanjem snovi; trajanje vzpostavljanja površine, prepogibanja, lepljenja, oblikovanja.

Koreografijo preobražajo v teren za vznik likovnih situacij, saj je gibanje teles v tej študiji v prvi vrsti v funkcionalni vlogi pregibanja površine, pri čemer se ohranjajo določena ‘ranljivost’, živost in odprtost odrske situacije. Na drugi strani se vzpostavlja koreografija, ki se od te akcije odlepi, postane avtonomna partitura preko relacije poetike telesa s prostorom in zvokom.
Gibanje teles, materialov, svetlobe in zvoka, vstopa v raznovrstne asociativne tvorbe, s čimer nagovarja imaginacijo gledalcev in ponudi prostor za asociativno nizanje impulzov.

Koncept in koreografija: Andreja Rauch Podrzavnik
Oblikovanje prostora: Peter Rauch
Oblikovanje svetlobe: Jaka Šimenc
Oblikovanje giba: Katja Legin, Bojana Robinson, Andreja Rauch Podrzavnik
Glasba: Josip Maršić
Izvedba: Katja Legin, Bojana Robinson, Andreja Rauch Podrzavnik, Peter Rauch, Jaka Šimenc in Josip Maršić
Produkcija: Federacija
Koprodukcija: Bunker, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, DUM društvo umetnikov

Datum

28. 01. 2023
Expired!

Čas

19:00

Spletni nakup kart

NAKUP VSTOPNIC

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija