Andra Aaloe & Flo Kasearu: KOSTUMSKA DRAMA: MESTNA PATRULJA MARIBOR

Flo Kasearu in Andra Aaloe sta estonski umetnici iz Talina, obe delujeta na različnih umetniških področjih in z različnimi mediji. V Mariboru sta se odločili izpostaviti problematiko varnosti, ki postaja ena izmed žgočih tem sodobnosti. Živimo namreč v svetu, ki je videti vedno bolj nevaren. In v svetu, kjer se varnost iz rok državnih in mestnih ravni vedno bolj seli v zasebni sektor. Je svet res vedno bolj nevaren? Smo z zasebnimi varnostniki vedno bolj varni?

Kostumska drama je participatorna skupinska aktivnost, kjer se bomo udeleženci spremenili v »varnostne organe«. Andra in Flo vabita »Zagotovite si svojo prihodnost tako, da se pridružite varnostnemu sektorju. Bodite eden izmed nas, bodite člen v Globalni mreži kontrole. Pomagajte nam ustvariti novo geografijo moči. Naučite se svet videti z drugimi očmi. Zgradimo skupaj kulturo varnosti.«

Kostumska drama je interaktivni vodeni ogled po različnih atrakcijah mesta med tem, ko bomo vsi skupaj opravljali rutinsko delo varnostnih delavcev. Usposabljanje za varnostne delavce bo izvedel Marko Bulc. Oblecite se vremenu primerno!

V kolikor je mogoče imejte obute udobne in temne čevlje ter vremenu primerno kratko jakno, ki jo boste imeli oblečeno pod jakno, ki jo dobite ob pričetku predstave. Polovica predstave bo potekala zunaj.

Zasnova in izvedba: Andra Aaloe, Flo Kasearu
Performer: Marko Bulc
Producentki: Tajša Perović, Alma R. Selimović
Produkcija: Bunker, Ljubljana v okviru projekta Urban Heat/in the frame of Urban Heat project

Foto: arhiv Andra Aaloe & Flo Kasearu

120 minut

Predstava je v angleščini.

Datum

30. 11. 2017
Expired!

Čas

15:00

Lokacija

Salon uporabnih umetnosti
Maribor
Kategorija