A FLUID PERSPECTIVE s Kiro Kirsch

3-dnevna intenzivna gibalna delavnica

O DELAVNICI

“Pojdi dlje od majhnega do mesta, kjer ni sporočila. Začni tam. Naj bo majhno prvi izmed užitkov, ki prihajajo.”
—Steve Paxton
Kaj je fluidno telo? Kaj je fluidna perspektiva fascije, kosti, dihanja ali strukturiranega gibanja? Vsi vemo oziroma smo bili naučeni, da je telo sestavljeno iz 80% vode, toda ali lahko to izkusimo kot utelešeno in fizično resničnost tako v gibanju kot tudi v izkustvu samega sebe? Na delavnici bomo z našimi telesi in v gibanju raziskovali teoretično znanje in koncepte, da bi utelesili fluidno obliko ter gradili in uživali v fluidnosti gibanja. Raziskovali bomo sekvenčno premikanje večjih kosov proti vedno manjšim segmentom, občutili drsenje in vlečenje plasti tkiv med sabo ter povezovanje z različnimi tekočinskimi sistemi in funkcijami v telesu.
Axis Syllabus je somatski pristop k plesnim in gibalnim tehnikam ter zbirka znanja za učenje, raziskovanje in doživljanje giba. To vključuje premikanje z anatomskimi odnosi, fiziko, biotensegriteto, kontinuirane multidisciplinarne raziskave, analizo gibanja in prenos znanja/izkušenj. Axis Syllabus klasi in delavnice temeljijo na ustvarjanju sodelovalnega učnega okolja in učinkovitega prostora za osebno raziskovanje.

O PEDAGOGINJI

Kira Kirsch je gibalna umetnica, organizatorka skupnosti, izkustvena raziskovalka, mati in pobudnica/kuratorka, rojena v vzhodnem Berlinu. Po sedmih letih življenja in plesanja v San Franciscu zdaj s svojo družino v Berlinu živi in dela kot rezidentka LAKE Studios – plesnega, produkcijskega in uprizoritvenega centra, ki ga vodijo umetniki. Globoko je predana ustvarjanju in oblikovanju prostorov, kjer ljudje doživljajo, se učijo in senzibilizirajo svoj kontinuum um-telo-gib. Več kot 20 let že poučuje in nenehno raziskuje skozi objektiv Axis Syllabus (AS), ustanovila je plesne raziskovalne skupnosti v Bruslju, San Franciscu in Berlinu. Na njeno delo je močno vplival študij praks Moving Alchemy/Sarah Shelton Mann, biodinamične kraniosakralne terapije, Mind in Motion (Nita Little), NVC in BMC. Kot kuratorka je sooblikovala festival “SENSING IN”, “mov*ed” platformo za profesionalno izmenjavo med gibalnimi pedagogi in vzpostavila redni izobraževalni program pod imenom Movement Artisans v Berlinu. Kira je redna gostja mednarodnih sodobnoplesnih in CI festivalov ter poučuje na profesionalnih plesnih ustanovah. Med nedavne umetniške projekte spadata »Many Lives« s koreografom Jorgejem de Hoyosom in “(dis)comfort behaviours” z igralko Anneke Schwabe.

vodi | Kira Kirsch
organizacija | Divje ptice, Umetniško-raziskovalni inštitut za ples in gib

CENA & PRIJAVA

early bird* | 120 eur
redna cena | 140 eur
*za prvih 10 prijavljenih oz. do 15. aprila 2024

Prijavo lahko oddate po elektronskem obrazcu → PRIJAVI SE! Poslali ti bomo račun za vplačilo kotizacije, s čimer si zagotoviš svoje mesto na delavnici.

Mesta so omejena.
KONTAKT & DODATNE INFO | institut.plesingib@gmail.com

Datum

17. - 19. 05. 2024
Expired!

Vstopnina

INFORMACIJE / INFO: institut.plesingib@gmail.com

Spletni nakup kart

PRIJAVA / REGISTRATION

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija