VN Lab public presentation 2022: – auto –

Avto. Avtor. Avtonomija. Avtomat. Avtoerotizem. Avtokracija. -avto- smo parkirali v pojem, ki opredeljuje ‘samoupravljajočo’ ali svobodno identiteto in v besedo, ki označuje naše vsakdanje brezumnosti.

To smo mi: avtonomna ozemlja, ki jih poganjajo avtomatsko delujoči stroji. Prostovoljno živimo svoja neprostovoljna življenja. Smo del stroja za ohranjanje gibanja sveta. Imamo univerzalni načrt: svet je treba porivati naprej. Naprej, tudi če ni goriva. Naprej, tudi če pred nami ni jasnega cilja. Če nekateri od nas obupajo, so tukaj drugi, ki še zmeraj verjamejo. Če je motor zarjavel, še vedno imamo mišice. Če mišice ne vzdržijo, imamo odločnost. Smo motor civilizacije in samo mi jo lahko ustavimo. A ne bomo. Še naprej bomo trmasto potiskali svoj majhen košček zemlje, na kateri živimo – ploščati kvadratni meter svoje ploščate domišljije.

USTVARJALCI
Idejna zasnova uprizoritvene situacije: Anita Wach, v okviru projekta 30. stavkov
Nastopajo: Anita Wach, Olja Grubić, Lučka Centa, Sara Horžen, Luka Piletič, Lucija Ostan Vejrup, Mitja Lovše, Jeff Stein
Mentorsko vodstvo: Bojan Jablanovec
Produkcija: Via Negativa
Partner: Zavod Bunker
Producentka: Sara Horžen
________________________________________
VN Lab je laboratorij Vie Negative za uprizarjanje, v katerem se ukvarjamo z vprašanji kaj in zakaj uprizarjati. Lab je organiziran kot serija vikend delavnic, ki potekajo od oktobra do julija in so povezane v kontinuiran kreativni proces. Namenjem je vsem, ki želijo razvijati lastne avtorske vizije, ustvarjalne postopke in raziskovati strategije sodobnega scenskega uprizarjanja.

Date

03. 07. 2022
Expired!

Cost

Prost vstop

Location

Stara mestna elektrarna
Ljubljana
Category