Enya Belak, Maša Hawlina, Jerca Rožnik Novak in Veronika Valdés: The Daddy Project

16. november ob 21.00

Popolna družina je le slika nasmejanih obrazov. Ujet trenutek, ovit med štiri stene. ôče -éta m, im. mn. očétje tudi očéti (ó ẹ́) 1. moški v odnosu do svojega otroka. Rdeča nit plesne predstave je individualni odnos z očetom, prijateljem, tujcem, zaupnikom, sovražnikom … pa vendarle očetom – za VEDNO. Naši odnosi so abstraktni, preprosti, a tudi kompleksni, čustveni in nerazumni. Pa vendar ga imam rada …

Koreografija in izvedba: Enya Belak, Maša Hawlina, Jerca Rožnik Novak, Veronika Valdés
Oblikovanje luči: Janko Oven
Maska: Vanja Djuran
Glasba: Miha Žužek
Glas: Zala Ana Štiglic, Uroš Buh
Vizualna podoba: Enya Belak
Scenografija: Sabina Belak
Fotografija in video: Sašo Štih
Ko-produkcija: Plesni Teater Ljubljana

Izbor odlomkov iz recenzij
“S sicer skromnim scenografskim ogrodjem, zato pa z zajetnim učinkom svetlobnih posegov (Janko Oven), udarnih glasbenih podlag in zvočnih posnetkov mlada plesna četverica zaokroži dogodek, ki ga označujejo zrela doslednost, entuziazem in telesna celovitost, zlasti pa preudarna sporočilna proporcionalnost med osebnimi stališči izvajalk in prostorom za svobodno gledalčevo interpretacijo.”
DELO, 23.04.2012, Zala Dobovšek

“Vsaka posamično je osebnost zase in ob tem še plesalka, ki ima že izostren lasten plesni jezik; Enya Belak se predstavi v liriki plesne estetike, Jerca Rožnik Novak je stabilna in kompaktna plesalka, medtem ko je Maša Hawlina razposajeno igriva v svojih plesnih izlivih, Veronika Valdes pa dominira z močjo obrazne mimike, ki jo duhovito in skladno prepleta z dinamiko svojih gibalnih oblik. V skupinskih segmentih, kljub individualnim različicam, pa so štiri plesalke med seboj sila usklajene, se čutijo in družno sodelujejo, kar je gotovo njihova pridobitev in prednost še iz tistih skupnih šolskih ter plesnih gimnazijskih dni, in je pripomoglo k prijetnemu mladostnem vzdušju ter koreografski postavitvi njihovega prvenca The Daddy Project.”
Paradaplesa, 07.05.2012, Daliborka Podboj