Abonma Transferzala

Stara elektrarna aktualno

Landezine LIVE #3

13. 2. 2018 17:00

Landezine LIVE je serija predavanj, ki z različnih vidikov osvetljujejo problematiko oblikovanja prostora. K predstavitvi vabi relevantne tuje in domače predavatelje z različnih področij. Več …

Javna tribuna: DVE LETI PO BALKANSKEM KORIDORJU – ALI SLOVENIJA USTVARJA NOVE IZBRISANE?

16. 2. 2018
12:00 - 14:00

V Stari elektrarni bo 16. februarja Ambasada Rog organizirala javno tribuno, na kateri bo predstavljeno stanje, kakršno se kaže dve leti po balkanskem koridorju. Predstavnice in predstaviki delovnih skupin bodo podali poročila in ugotovitve s terena.

Migracije so še vedno vroča politična tema, v kateri je priseljevanje širši javnosti prikazano kot konflikt med domačini in zdomci, zelo malokrat pa slišimo, kakšna politika se dejansko izvaja in kako vpliva tako na ene kot na druge. Več …

Zvokotok – Drago Ivanuša: DVIGANJE GLASU

24. 2. 2018 20:00

Dviganje glasu je koncertni projekt skladatelja in pianista Draga Ivanuše, ki je za izhodišče postavil glas.
Slovenski filozof Mladen Dolar v svoji knjigi ”O glasu” pravi:
”Tudi v izolaciji, v popolni samoti, daleč od ponorele množice, nismo prosti glasov; nemara se takrat pojavi druge sorte glas, bolj zavezujoč kot vsi drugi glasovi: notranji glas, ki ga ni mogoče utišati.

Več …

Jurij Konjar: Delavnica improvizacije

27. 2. 2018
16:30 - 19:30
28. 2. 2018
16:30 - 19:30

Po januarski delavnici naslovljeni “Vsi v istem čolnu”  nadaljevanje z vadbo skupinske improvizacije.

Kot del nje bodo udeleženci delali tudi na solo improvizaciji, na vključevanju kontaktne improvizacije in na performansu improvizacije. Več …

WANDL

2. 2. 2018 21:15

Avstrija

Leta 2015 je Wandl s Crackom Ignazom izdal album “Geld Leben”. Revije Juice, All Good in Intro so ga proglasile za eno najboljših nemških rap plošč desetletja. Pred to norijo se je Wandl umaknil v studio svojega mentorja in pozneje tudi gosta na albumu, Doriana Concepta. Spravil se je na kitaro, rhodese, violino, synthe … Nastal je celovečerni prvenec post-RnB-ja “It’s All Good Tho”, ki je junija izšel za založbo Affine. Za 22-letnega Dunajčana pravijo, da je eden najbolj progresivnih in zanimivih evropskih producentov zadnjih let.

 

Vstopnice: www.ment.si/sl/vstopnice

TOLSTOYS

2. 2. 2018 20:15

Slovaška

Ta mladi dream pop kvintet se je leta 2016 oblikoval okoli pevke in tekstopiske Ele Tolstove. Zasedba ustvarja zrel, a nedolžno zveneč dream pop z elementi akustične glasbe, elektronskimi teksturami in delikatnimi vokali. Dva singla, Right Choice in Agapé, sta pustila močan vtis na slovaški indie sceni, bendov težko pričakovan prvi album “Botanika” pa je izšel oktobra pri založbi Slnko Records. Govori se, da bo od tega benda v prihajajočih letih slišati še marsikaj.

 

Vstopnice: www.ment.si/sl/vstopnice

5K HD

1. 2. 2018 21:15

Avstrija

Avstrijsko superskupino sestavljajo pevka zasedbe Schmieds Puls, Mira Lu Kovacs, in jazz bend Kompost 3, pri katerem bobna tudi reper/bobnar Koenig. Mira, ki s svojo matično zasedbo ustvarja temačen pop, velja za enega najbolj ekspresivnih glasov Avstrije. Resnično sveža in barvita ekipa tako združuje elemente jazza, dubstepa, breakbeata in seveda popa. Rezultat je cinematično potovanje, v katerem se bend ne boji sunkovitih ovinkov in nepredvidljivih vzponov. Septembra je za založbo Seayou izšel njihov prvenec “And To In A”.

 

Vstopnice: www.ment.si/sl/vstopnice

ZALA KRALJ

1. 2. 2018 20:15

Slovenija

“Ko zapoje Zala Kralj, se čas ustavi.” Mariborinfo

Kdor je na Valu 202 ujel skladbo “Valovi”, je nedvomno zastrigel z ušesi, pa naj je šlo za tisto verzijo s producentom Gašperjem, ali pa za najbolj čisto in krhko – živo akustično različico. Potem ko je slišal prvo, je mlado talentirano kantavtorico v studio namreč povabil Andrej Karoli in nam jo predstavil še v živo. Zala je po končani glasbeni šoli, kjer je igrala violino, večje veselje našla v igranju kitare in petju. To je vodilo do prvega izziva, priredb, ki zadnje leto polnijo njen YouTube kanal, in nato do še večjega izziva – avtorskih skladb. Na Zaline izzive!

Vstopnice: www.ment.si/sl/vstopnice

SYLVIA

27. 12. 2017 20:00

V času, kjer je končni produkt glavno merilo, in kjer v javnem življenju tako rekoč ni prostora za negotovost, tesnobo, nedokončanost in dvom, projekt Sylvia preizprašuje te temeljne pojme današnje družbene realnosti. Projekt  se v vsebinskem kot tudi strukturnem smislu ukvarja z  razmerji med načinom življenja, delom v umetnosti ter umetnostjo samo in življenjem na sploh. Več …