Andra Aaloe & Flo Kaserau: KOSTUMSKA DRAMA: Mestna patrulja Maribor

Flo Kasearu in Andra Aaloe sta estonski umetnici iz Talina, iz Estonije. Obe delujeta na različnih umetniških področjih in z različnimi mediji. V Mariboru sta se odločili izpostaviti problematiko varnosti, ki postaja ena izmed žgočih tem sodobnosti. Živimo namreč v svetu, ki je videti vedno bolj nevaren. In v svetu, kjer se varnost iz rok državnih in mestnih ravni vedno bolj seli v zasebni sektor. Je svet res vedno bolj nevaren? Smo z zasebnimi varnostniki vedno bolj varni?

Kostumska drama: Mestna patrulja Maribor je participatorna skupinska aktivnost, kjer se udeleženci spremenimo v »varnostne organe«. Andra in Flo vabita »Zagotovite si svojo prihodnost tako, da se pridružite varnostnemu sektorju. Bodite eden izmed nas, bodite člen v Globalni mreži kontrole. Pomagajte nam ustvariti novo geografijo moči. Naučite se svet videti z drugimi očmi. Zgradimo skupaj kulturo varnosti.«

Kostumska drama: Mestna patrulja Maribor je interaktivni vodeni ogled po različnih atrakcijah mesta med tem, ko vsi skupaj opravljamo rutinsko delo varnostnih delavcev. Usposabljanje za varnostne delavce je v Mariboru izvajal Marko Bulc.

Zasnova in izvedba: Andra Aaloe, Flo Kasearu
Performer: Marko Bulc
Producentki: Tajša Perović, Alma R. Selimović
Produkcija: Bunker, Ljubljana v okviru projekta Urban Heat

Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Evropska Unija – program Ustvarjalna Evropa, Urban Heat (Izvedba tega projekta je financirana s strani Evropske komisije. Vsebina komunikacije je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.)

Trajanje: 120 minut

Predstava je v angleščini.

MiK logo Urban heat logo

 

PREMIERA

30. november 2017 ob 15.00, Salon uporabnih umetnosti, Maribor, v okviru Festivala DRUGAJANJE, Maribor, Slovenija

PRIHODNJE PREDSTAVE

/

PRETEKLE PREDSTAVE

30. november 2017 ob 19.00, Salon uporabnih umetnosti, Maribor, v okviru Festivala DRUGAJANJE, Maribor, Slovenija

Foto: Janez Klenovšek