Program aktualno

Mismo Nismo: NOise Cirkus

16. 6. 2019 20:00

NOise Cirkus je sodobna glasbeno – cirkuška, improvizirana predstava, ki uporablja lastnosti in filozofijo noise glasbe in jih prevaja v odrski in cirkuški jezik skozi raziskovanje človeške izkušnje, umeščene v prostor zavrženih predmetov a.k.a. smeti. Ustvarjalci predstave zagovarjamo, da lahko »noisersko« razmišljanje prenesemo tudi na cirkus in s podobnim eksperimentiranjem osvobajamo žanr ter najdemo možne nove poti, po katerih bi ga lahko razvijali. Projekt se poigrava s kapitalistično realnostjo, hkrati pa s fiktivno postapokaliptičnoprihodnostjo, ki na odru lahko sočasno obstajata. Znova najdenim predmetom se podeljuje svež smisel preko poigravanja in sodobnih cirkuških in ostalih performativnih praks.

Mismo Nismo je nova alt-art cirkuška skupina iz Ljubljane. Smo pesimisti, ki želimo sprejeti negotovost prihodnosti skozi izkušnje (prekarne) sedanjosti / prekarnega Zdaja. »Kaj je cirkus in kaj je njegova vloga v današnji družbi?« sta dve vprašanji, katerima se preko eksperimentiranja posredno posvečamo. Estetika predstave je surova, eksperimentalna ter polna napak. Forma je eksperiment in ideja je vse. Medsebojna dinamika, prostor, kjer so bili najdeni uporabljeni predmeti in širša samonikla cirkuška skupnost v Sloveniji, so ključnega pomena za ta projekt.

Tokrat prikazujejo delo v nastajanju.

Ustvarjalci in izvajalci: Mismo Nismo – Oton Korošec, Eva Zibler, Tjaž Juvan in Panda
Glasba, scenografija, kostumografija, oblikovanje svetlobe in videa: Mismo Nismo
Svetovanje in zunanja očesa: Peter James, Liza Šimenc, Daniela Paci in Alessandra Simone
Producent: Društvo Mismo Nismo
Koproducent: Zavod Bufeto
Podpora in koordinacija: Jeunes Talents Cirque Europe s programom CircusNext
Partnerji: l’Espace Périphérique, Fondazione Vertigo, EX-teater, Cirkobalkana, Cirkusfera, Cirkorama, KC Mladost, Room 100, AKC Medika, Menza pri Koritu, Galerija Miroslav Kraljević, Cirkusarna NaokROG

Foto: Ivan P. Marenić

Financerji: program Evropske unije Ustvarjalna Evropa
Izbrani v program CircusNext 2018–2019, evropski program je koordiniran s strani Jeunes Talents Cirque Europe in podprt s strani Evropske unije.

Trajanje: 45 min

Organizacija: Zavod Bufeto
V sodelovanju: Zavod Bunker, Društvo EX-teater, Festival Junij v Ljubljani, SMGL, Zavod Salesianum
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana – oddelek za kulturo,  Turizem Ljubljana

VSTOP PROST.

Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906
Več: www.zavodbufeto.com