Program aktualno

YEGOR ZABELOV (Belorusija)

31. 1. 2019
22:15 - 22:55

“Dolgotrajno valovno odkritje leta.” –MEDIAWAVE

Eden najbolj izvirnih harmonikašev v Vzhodni Evropi je skladatelj, avtor glasbe za gledališke predstave in filme. Glasbo Zabelova lahko opišemo kot eksperimentalno zmes zvokov harmonike, avantgarde, jazza in neoklasične glasbe. Potem ko je s svojim duom Gurzuf nastopil po celi Evropi, se je Yegor osredotočil na samostojno kariero, ki se občasno razširi v trio, v katerem Zabelov nadaljuje z razkrivanjem ustvarjalnih možnosti. Znan je po tem, da lahko proizvede osupljive zvoke onkraj običajne harmonike. Sam vplive za svoje kompozicije najde pri minimalističnih klasikih: Philip Glass, Steve Reich, Michael Nyman in tudi Arvo Pärt, finski eksperimentalni harmonikaš Kimmo Pohjonen ter jazz trio Esbjörn Svensson Trio.

WWW: http://yegorzabelov.com/en/
FB: https://www.facebook.com/yegorzabelovtrio/
BC: https://yegorzabelov.bandcamp.com
SC: https://soundcloud.com/yegor-zabelov-1
MENT: https://www.ment.si/sl/artists/slumberland-belgija/

 


Vstopnice

SLUMBERLAND (Belgija)

31. 1. 2019
21:15 - 21:55

“Čudovito za gledati, nebeško za poslušati.” HUMO

Slumberlanda zaznamujejo edinstveno glasbeno recikliranje, mojstrsko zvočno eksperimentiranje in tako rekoč obredno uprizarjanje. Doma izdelano zvočno tovarno Jochema Baelusa sestavljajo odpadni šivalni stroji, deformirane pletilne igre, stari sušilci za lase, starinski projektorji in podobni rekviziti. Mehaničen noise improvizacijske instalacije dopolnjujejo njegovi temačni vokali in surovi kitarski deli. Predstavljajte si Suicide VS Swans. V živo mu organsko protiutež dodajata bobnarja Alfredo Bravo (Flying Horseman) in Frederik Meulyzer (Stray Dogs). Februarja bo pri založbi Consouling Sounds izšel Slumberlandov drugi album “Sea, Sea, Sea, Drifter/See, See, See, Drifter”, ki ga je produciral Radwan Ghazi Moumneh (Jerusalem In My Heart). Skozi nenehna trenja med oprijemljivimi strukturami in minimalističnimi melodijami občinstvo vodi na intenzivno, kolektivno, brezčasno potovanje, ki poziva k plesu.

https://www.ment.si/sl/artists/slumberland-belgija/

Vstopnice

 

ÄTNA (Nemčija)

31. 1. 2019
20:15 - 20:55

“Nekje med Björk, Fever Ray, Kamasijem Washingtonom in številnimi drugimi referencami je dinamični dvojec ustvaril nekaj, kar je dandanes težko najti: zvok, ki je zares edinstven in svež v primerjavi z večino sodobnih glasbenih izdaj.” NOTHING BUT HOPE AND PASSION

ÄTNA razkrivata energično, izjemno udarno, temačno in sprevrženo verzijo popa. Njuna glasba je pustolovščina med silnimi skrajnostmi, naj gre za čutno nežnost ali surov bes. Od sanj do izbruha, abstraktni beati, igriv klavir in odločen vokalni izraz Inéz omogočajo menjavanje številnih vzdušij kot za šalo. Na njunih nastopih dominirajo prezenca, intenzivnost in kontrasti, končni rezultat pa so hipnotične, razposajene skupne odprave. “La Famiglia – An Audiovisual Suite” je septembra izšla pri berlinski založbi House of Strength in je sreče polna umetnina enkratnih avdiovizualnih posnetkov.

Foto: Josefine Schulz

https://www.ment.si/sl/artists/atna/

Vstopnice

Festival MENT Ljubljana

31. 1. 2019 20:15 1. 2. 2019 21:15

Zimski festival glasbene kreativnosti, ki se bo odvil na različnih prizoriščih v Ljubljani med 30. januarjem in 1. februarjem 2019, napoveduje peto edicijo. MENT Ljubljana, v letu 2018 izbran za najboljši manjši in najboljši klubski festival v Evropi, utrjuje pridobljena naziva s slavljenjem razburljive koncertne scene iz cele Evrope. Več …