Program aktualno

TVOJIH 15 MINUT

22. 11. 2018 21:00

Zamisel in igra: Lee White
Glasba: Hannu Risku
Luč: Borut Cajnko

Legendarna predstava Tvojih 15 minut karizmatičnega kanadskega umetnika je svetovno premiero doživela prav na Golem odru leta 2005. Po trinajstih letih uspešnih mednarodnih gostovanj se vrača na kraj rojstva, kjer bo zaživela s še večjo performersko zrelostjo. Gre za iskrivo predstavo, kjer vrhunski improvizator Lee White na oder vabi gledalke in gledalce brez gledaliških izkušenj ter skupaj z njimi ustvarja ganljive in duhovite zgodbe. Predstava, ki navdih med drugim črpa iz del Stephena McIntyrea in njegovega gledališča Theatre X, idejno sloni na dveh prepričanjih: vsak izmed nas ima čudovito sposobnost spontanega pripovedovanja zgodb in vsa pravila improvizacije je potrebno postaviti pod vprašaj.

Lee White je svetovno priznan gledališki umetnik – performer, režiser in pedagog. Kanadčan, ki živi v Berlinu in veliko časa preživi na turnejah po Evropi, Aziji in Severni Ameriki. Predvsem je znan po duetu Crumbs, kjer s Stephenom Simom že več kot 15 let soustvarjata smernice razvoja sodobnega improvizacijskega gledališča. Sodeloval je pri nastanku mnogih uspešnih novih impro formatov kot sta The Big Smart Improv Show in Knowledge and Punishment. Kot soustvarjalec in performer sodeluje v mnogih mednarodnih produkcijah, med drugim v predstavi No Exit z Markom Mayerlom in Matthieujem Loosom, v predstavi Paradigm z Joeom Billom ter v predstavi Z vdanostjo in lepimi pozdravi skupaj z Majo Dekleva Lapajne in Hannujem Riskujem.

Vstopnice: 5 EUR (za posamezno predstavo), 8 EUR (za obe predstavi večera)
Predstava poteka v angleškem jeziku.
Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906

OTROŠTVO V SPOMINIH

22. 11. 2018 19:00

Zamisel in režija: Michaela Puchalková
Igra: Christoph Jungmann, Julie Doyelle, Ladislav Karda, Matthieu Loss, Sara Šoukal, Tomaž Lapajne Dekleva, Vanda Gabrielova
Glasba: Goran Završnik
Luč: Borut Cajnko

Otroštvo v Pragi v 70-ih letih je bilo precej drugačno kot otroštvo v v zahodnem Berlinu. Odraščati v Ljubljani v 80-ih je bilo dokaj različno od odraščanja na meji med Nemčijo in Francijo. Potem pa se ta otroštva, ko niso več otroštva, ampak so globoki spomini in ključni sestavni deli odraslih oseb, srečajo na nekem festivalu v enem manjših evropskih mest. Primerjajo se med sabo, se smejijo in jokajo določujočim razlikam in večnim prepoznavnim podobnostim, ter se predelajo in postavijo na oder.

Michaela Puchalková se v okviru projekta Our Lives posveča življenjskim mejnikom. Ob delu s pestro mednarodno zasedbo je razvijala metode predelovanja osebnih spominov v odrski material. Vir navdiha je sicer zelo individualen in intimen za vsakega performerja posebej, a v trenutku ko se predela v gibalno odrsko situacijo, postane igrišče za kolektivno obdelavo. Na Golem odru Michaela Puchalková nadaljuje raziskovanje dela z osebnimi spomini v mednarodnem aspektu, a se tokrat posveča izključno otroštvu.

Vstopnice: 5 EUR (za posamezno predstavo), 8 EUR (za obe predstavi večera)
Predstava poteka v angleškem jeziku.
Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906