Program aktualno

JAZ, OVOJNICA

21. 11. 2018 20:00

Na začetku je moja lupina, je moja koža, je moja sled. Vse naokrog je to, kar si misliš o meni, kar v zvezi z mano občutiš in to, kar so ti o meni povedali drugi. Je vse to mogoče zanemariti in pozabiti? Moje umetniško delo opazuješ in doživljaš skozi prizmo vsega, kar že veš o meni. Preden prebereš vsebino, pogledaš ovojnico. Jaz nisem kdorkoli od kjerkoli, jaz sem ovojnica. Finec, Nemec, Slovenka, Francozinja, Kanadčan, Čehinja – to so ovojnice.

Mednarodna improvizacijska zasedba iz šestih držav pod taktirko režiserja Matthieuja Loosa otvarja festival Goli oder s predstavo Jaz, ovojnica. Gre za nadaljni razvoj zamisli in pristopov, ki so nastajali v okviru festivala Our Lives marca v Berlinu ob predstavi 28, kjer se je na odru srečalo 28 performerjev iz 28 držav Evropske unije. Če so si želeli ali pa ne, so na sebi nosili ozadja in predstavništva držav, od koder prihajajo – včasih so to lahko zapeljali v veliko praznovanje raznolikosti, spet drugič so poskušali ubežati nalepki in preprosto vzpostaviti stik s sočlovekom.

Zamisel in režija: Matthieu Loos
Igra: Alenka Marinič, Christoph Jungmann, Julie Doyelle, Ladislav Karda, Lee White, Michaela Puchalková, Urša Strehar Benčina, Vanda Gabrielova, Vid Sodnik
Glasba: Goran Završnik, Hannu Risku
Luč: Borut Cajnko
Vstopnice: 5 EUR (za posamezno predstavo), 8 EUR (za obe predstavi večera).
Predstava poteka v angleškem jeziku.
Informacije in rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906