Program aktualno

Simona Semenič: DRUGIČ

7. 10. 2018 20:30

Predstava drugič, premierno izvedena na 20. mednarodnem festivalu sodobnih umetnosti – Mesto žensk leta 2014, je vsebinsko nadaljevanje prvega sola; kjer se prvi solo konča, se drugi začne. Dobesedno. »Pustite mi kaditi« – zadnja replika v performansu Jaz, žrtev. – je prva replika v predstavi drugič. Simona se sprehodi skozi zadnja leta, v katerih se je na ta in oni način spopadala s poslabšanjem epilepsije in, neizogibno, z zdravstvenim sistemom.

Predstava je v angleščini.

Vstopnice: 10 EUR, 7 EUR (študentje, upokojenci/students, seniors)

 

Foto: Nada Žgank

Simona Semenič: JAZ, ŽRTEV

7. 10. 2018 19:00

Simona Semenič je svoj prvi besedni solo z naslovom Jaz, žrtev. premierno predstavila v okviru 13. mednarodnega festivala sodobnih umetnosti – Mesto žensk leta 2007. V avtobiografskem besedilu in predstavi, v kateri tudi nastopa, se ukvarja s svojimi bližnjimi srečanji s temnimi silami te in one sorte. Spregovori o izkušnjah z epilepsijo in zdravstvenim sistemom, z genitalnim herpesom in zdravstvenim sistemom, pa še s čim in z zdravstvenim sistemom.

Izvajalka: Maruša Majer

 

Predstava je v angleščini.

Vstopnices: 10 EUR, 7 EUR (študentje, upokojenci)

Foto: Nada Žgank

Pogrešana avtobiografija, poetika telesa, pronominalna politika

7. 10. 2018
17:00 - 19:00

Težko je najti »pravo« pot za sprevračanje praks izključevanja »feminističnega vidika« iz filozofije, literature in umetnosti. Da bi odprli ta ozka vrata, smo med letošnje festivalske dogodke vključili avtobiografijo kot sestavni del kritične teorije in novih borilnih veščin.

Fokus: feministična imaginacija, revolucionarna strast, ženska želja.

Udeleženke: Laura Hengehold, Polona Mesec, Metka Zupančič, Elena Pečarič, Valerija Vendramin, Eva D. Bahovec

Vstop prost.

Neustrašne ženske

6. 10. 2018
11:00 - 13:00
7. 10. 2018
11:00 - 13:00

predstavitev projekta in igra s kartami

»Za večino zgodovine velja, da je neznani avtor ženska,« je zapisala Virginia Woolf in resničnost njenih besed se še vedno potrdi vsakič, ko se vprašamo, kdo je neznani avtor. Neustrašne ženske so navdihujoča igra s kartami za vsako generacijo, ki igralke_ce spoznava s prispevki žensk na področjih kulture, politike, znanosti, feminizma, človekovih pravic in umetnosti. Igra spodbuja rušenje predsodkov o ženskah, promovira in praznuje dosedanje uspehe in navdihuje nove generacije neustrašnih – ob vsem tem ponuja tudi odlično zabavo.

Vstop prost.

Beton Ltd.: ICH KANN NICHT ANDERS

6. 10. 2018 21:00 7. 10. 2018 21:00

DVORANA ŠPORTNEGA DRUŠTVA TABOR, Tabor 13, Ljubljana

Prva predstava iz nemškega cikla

»Mostu med načelnostjo in praktičnostjo rečemo preživetje. Če v gledališču vedno uporabljamo zgodbe, da bi lahko govorili o svetu, igramo like, da bi lahko govorili o človeški naravi, in se delamo, da je miza miza, smo si želeli obratnega principa. Ker ne moremo z nikakršno gotovostjo in umetniško integriteto govoriti o ničemer drugem razen o sebi, o svoji poziciji, o svojih načelih in nenačelih; Več …