Program aktualno

PREMEŠČANJA/VEZJA

5. 10. 2018 18:00

Odprtje instalacije in spletne razstave (5. oktobra ob 18-ih). Razstava bo odprta do 8. oktobra.

Mesto žensk letos namenja posebno pozornost poroznosti med arhivom in prostorom. Z izpostavitvijo arhivskega materiala skuša osvetliti vzpostavljanje performativne scene in praks, ki so se zvrstile v festivalski zgodovini. Prvi v nizu dogodkov, namenjenih oživljanju arhiva, bo iskal bežiščnice in genealogije razvoja različnih smeri in fenomenov ter hkrati beležil posamične umetniške prakse. Posebna pozornost bo namenjena izbranim umetnicam s področja performativnih umetnosti, ki so z Mestom žensk vstopale v sodelovanje in bodo predstavljene tuji zainteresirani strokovni javnosti. Večdnevni dogodek bo dopolnjevala še spletna razstava izbranega videogradiva izbranih umetnic s področja performativnih umetnosti in njihovih produkcij v sodelovanju z Mrežnim muzejem, dostopno na: http://mrezni-muzej.mg-lj.si/

UMETNICE: Miljana Babić, Uršula Cetinski, Maja Delak, Leja Jurišić, Barbara Kapelj, Mala Kline, Kolektiv Tatovi podob, Bara Kolenc, Ema Kugler, Barbara Kukovec, Tanja Lazetić, Nina Meško,  Andreja Rauch Podrzavnik, Sinja Ožbolt,  Jelena Rusjan, Simona Semenič, Katarina Stegnar, Irena Zagoričnik Tomažin, Tina Valentan, Lana Zdravković (Kitch), Nataša Živković.

Na voljo vodeni ogledi: 6.–8. 10., ob 15.00, 15.30 in 16.00.

Vstopnice: 10 EUR, 7 EUR (študentje, upokojenci)

 

MUSICA FEMINA – Predstavitev projekta

5. 10. 2018 15:00

Musica Femina je dvoletni projekt sodelovanja med štirimi mednarodnimi partnerji, ki si delijo poglede na enakopravnost spolov na področju kulture in umetnosti. Do leta 2020 se bodo po različnih lokalnih okoljih izvajale številne dejavnosti, ki bodo osvetljevale kreativnost žensk v glasbi, omogočale novo ustvarjanje in transnacionalno mobilnost umetnic ter predlagale diskurzivne programe in implementirale strukturne spremembe na področju enakopravnosti v glasbeni industriji.

Otvoritveni nagovor in predstavitev razstave Musica Femina na Dunaju: Irene Suchy (maezenatentum.at, Dunaj).

Predstavitev partnerjev in pogovor o vprašanju žensk v glasbi v lokalnih kontekstih: Bettina Wackernagell (Heroines of Sound, Berlin), Samu Gryllus (Gryllus Kft, Budimpešta), Nina Dragičević, Teja Reba (Mesto žensk, Ljubljana).

Vstop prost.