Program aktualno

ODPRTJE 21. FESTIVALA MLADI LEVI

24. 8. 2018 20:00

Vabimo vas na odprtje 21. mednarodnega festivala Mladi levi, ki bo 24. avgusta 2018 ob 20. uri na Šentjakobskem odru LGL v Ljubljani.

Letošnji festival začenjamo z iskrivo predstavo Ves moj seks, ki jo že od konca julija v Ljubljani ustvarjajo umetniki kolektiva Mammalian Diving Reflex iz Kanade in šest slovenskih predstavnikov starejše generacije. Ti bodo v predstavi prostodušno govorili o temi, ki je tudi za mnoge mlajše velik tabu – o seksu.

Po predstavi se ob 22.00 srečamo na Krekovem trgu pred Lutkovnim gledališčem Ljubljana, kjer lahko pogovor o sočni temi nadaljujemo ob živahnih ritmih DJ Borke! Mamljive prigrizke pa nam tudi letos obljubljajo nepogrešljive gospe iz Dnevnega centra aktivnosti za starejše in kuhar Primož Dolničar.

Producentka: Mojca Jug
Oblikovanje scene in svetlobe: Tanja Radež & Igor Remeta

 

 

Mammalian Diving Reflex: VES MOJ SEKS (CA, SI)

24. 8. 2018 20:00 25. 8. 2018 21:00 26. 8. 2018 17:00

Mammalian Diving Reflex je kolektiv, ki ga umetniško vodi Darren O’Donnel. V svojem delu uporabljajo metodo, ki jo je razvil O’Donnel in poimenoval »socialna akupunktura«. Verjame namreč, da je mogoče usihajočo moč, potentnost in relevanco gledališča spodbuditi s civilno angažiranostjo in socialnimi interakcijami kot estetiko. Mammalian Diving Reflex se osredotočajo na participatorne procese in tudi predstave, delajo z naturščiki, običajno z lokalci; njihova dela so navihana in izzivalna.

Vsi vemo, da je odnos do spolnosti danes drugačen, kot je bil leta nazaj, poznamo tudi statistike o različnih spolnih praksah in letos ob 50-letnici leta 1968 tudi poskušamo misliti, kaj nam je prinesla t. i. seksualna revolucija. Ampak kot lepo poje Dolly Parton, nihče ne ve, kaj se dogaja za zaprtimi vrati, za konkretnimi zaprtimi vrati. V Sloveniji smo poiskali 6 ljudi starejše generacije, ki so pripravljeni govoriti o seksu; o svojem seksu, ne samo seksu na splošno. Skupaj z Mammalian Diving Reflex so svoje zgodbe predelali v predstavo in tako bomo vsaj za trenutek lahko pogledali za zaprta vrata romance in spolnosti neke generacije.

Avtor: Darren O’Donnell
Režija: Darren O’Donnell
Sorežija: Alice Fleming
Nastopajo: Srečko Polanec, Jadranka Novak, Nada Tržan-Herman, Peter Butoln, Ana Jovičević, Pavel Premrl
Gostiteljica: Lea Kukovičič
Oblikovalec zvoka: Rok Kovač
Produkcija: Tina Fance, Alice Fleming, Annalise Prodor, Melika Ramić
Tehnična režija in oblikovanje okolja: Alice Fleming, James Mapes
Lokalna producentka: Lea Kukovičič
Prevajalki: Gaja Vudrag, Urša Grum
Pripravnice: Sorcha Gibson, Sonja Kovačevič, Chiara Prodi
Nadnapisi: Lara Jerkovič
Luč: Janko Oven
Lokalna tehnična podpora: Igor Remeta, Grega Mohorčič

120 minut

Predstava je v slovenščini z angleškimi nadnapisi.

Foto: Taku Kumabe

 

21. festival MLADI LEVI

24. 8. 2018 20:00 - 1. 9. 2018 23:00

24. avgust – 1. september 2018
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana in druge lokacije po Ljubljani

“Program letošnjega festivala odpira vmesne prostore med osebnim in skupnim, med intimnim in javnim, preizkuša mejnike med njimi ter krhke meje svobode med samimi posamezniki ter med posamezniki in družbo. Več …