Festival Mladi levi 2018

VES MOJ SEKS

Iščemo posameznice in posameznike (65+), ki bi sodelovali pri gledališki predstavi Ves moj seks.

 

Abonma Transferzala

Program aktualno

Uprizarjati spol – ples razlik, predstavitev del v nastajanju

13. 10. 2017 18:30

Nataša Živković (SI), Jija Sohn (NL), Roberta Racis (IT), Koldo Arostegui González (ES), Sophie Unwin (GB), Tea Hvala (SI)

Uprizarjati spol – ples razlik je dvoletni evropski projekt sodelovanja med Italijo, Slovenijo, Španijo, Nizozemsko in Anglijo. Namenjen je raziskovanju spola in plesa ter spodbujanju novih naracij LGBTIQ-identitet v Evropi. Pet mednarodnih ustvarjalk/cev in pet dramaturginj/ov se bo usposabljalo in ustvarjalo znotraj različnih lokalnih skupnosti ter kulturnih in družbenih okolij.

Prvič se bodo srečali v sklopu festivala Mesta žensk, med 7.  in 13. oktobrom,  ter na zadnji dan rezidence z občinstvom delili proces raziskovanja in prve performativne skice.

Vstop prost.

// v angleščini //

Dogodku sledi zaključno druženje ob ambientalni zabavi z glasbo.

 

Mesto mrež, srečanje

13. 10. 2017
10:00 - 18:00

Srečanje lokalnih, regionalnih in mednarodnih feminističnih in LGBTIQ-mrež, ki delujejo na področju kulture, se bo začelo s kratkimi predstavitvami nekaterih družbeno-političnih kontekstov, ki vplivajo na tematske usmeritve in metode dela omenjenih mrež. Če politična umetnost govori neizgovorljivo in si predstavlja nevidno, kako – kot pobudnice/ki in producentke/i – krmariti med Scilo in Karibdo institucionalizacije in kapitalizacije tako umetnosti kot tudi politike spolov?

Moderatorka: Tea Hvala

Sodelujejo: Mreža kulturnih praks družbenega spola (SI/HR/RS/BA/MK), Nordijsko-baltska mreža kvir umetnosti (DK) in  Il Cassero/Gender Bender (IT).

Pogovor bo potekal v angleščini.

Vstop prost.