Katarina Stegnar: DVOJNA IGRA (Slovenija)

Dvojna igra_fotoNASLOVNA_Jon Aleksander Krančan

Foto: Jon Aleksander Krančan

Nedelja, 31. avgust, ob 20.00
Gledališče Glej

Katarina Stegnar je igralka, plesalka in performerka, tudi avtorica. Je članica kolektivov Betontanc, Via Negativa in Beton Ltd. Spekter njenega ustvarjanja je izjemno širok, iz svojega temeljnega polja delovanja – gledališča – svoje delo razpenja vse od kuriranja do igranja v filmih.

Mreža Imagine 2020 – Arts and Climate Change, ki podpira umetniško raziskovanje vzrokov in posledic podnebnih sprememb, ji je ponudila produkcijo predstave. Tema je manifest sprememb – načrt za ekonomski model, ki ga kot vizijo bolj vzdržne in enakopravne družbe ponuja New Economics Foundation, The Great Transition. Stegnarjeva v predstavi hodi po robu tesnobe, ki jo doživljamo v zvezi z vsemi sistemskimi napakami sveta: vemo, da drvimo v prepad, a ne storimo ničesar. Igra dvojno igro, preigrava naše lastne pozicije; želimo si sprememb, ampak koliko smo pripravljeni plačati zanje? Vemo, da je treba začeti s spremembami, vendar se sprašujemo, ali smo ravno mi tisti, ki moramo storiti prvi korak. In meja med tema dvema pozicijama je ironična distanca. Lecture performance v najboljši izdaji, kjer med posredovanimi informacijami in performansom sledimo razpletu dvoboja med Katarino in Katarino.

Avtorica: Katarina Stegnar
Izvajalki: Katarina Stegnar & Katarina Stegnar
Dramaturgija: Andreja Kopač
Oblikovanje svetlobe: Igor Remeta
Producentka: Maja Vižin
Projekt je nastal v koprodukciji med mrežo Imagine 2020 – Art and Climate Change in zavodom Bunker v sodelovanju z New Economics Foundation. Projekt je podprla Evropska unija v okviru programa Kultura.

60 minut

Predstava je v slovenščini z angleškimi nadnapisi.

ie    New_Economics_Foundation_logo

Ogled predstave je brezplačen, veseli pa bomo, če nas podprete s prostovoljnimi prispevki. Priporočamo rezervacijo vstopnic: info@bunker.si, +386 51 269 906.