ODPRTJE FESTIVALA / DESETLETNICA

ml2014-banner

Sobota, 23. avgust, ob 21.00
ploščad za Staro mestno elektrarno – Elektro Ljubljana

Pred desetimi leti smo prav s festivalom Mladi levi in z dogodkom Če nas ne bi bilo, bi si nas morali izmisliti odprli Staro elektrarno. Poklonili smo se sceni oziroma ustvarjalcem, ki so s skupnimi prizadevanji dosegli odprtje novega ljubljanskega prizorišča. Inventura preteklih desetih let kaže, da Stara elektrarna izpolnjuje poslanstvo, za katero je bila odprta: zagotavlja oder številnim ustvarjalcem na področju sodobne uprizoritvene umetnosti in je kulturno središče Tabora ter eno izmed kulturnih središč Ljubljane oziroma Slovenije. Upamo, da bo desetletje dobrega dela tlakovalo pot dobri rešitvi delovanja Stare elektrarne tudi v prihodnje in da bo povezava med mestom Ljubljana, Ministrstvom za kulturo in lastnikom elektrarne, Elektrom Ljubljana, še naprej uspešna.

Vstop v naslednje desetletje bomo slavili na odprtju letošnjega festivala Mladi levi. Vabimo vas na otvoritveno zabavo 23. avgusta ob 21.00 na ploščad za Staro elektrarno. Program smo sestavili skupaj z ustvarjalci, katerih umetniški domicil je Stara elektrarna. Vabimo vas tudi, da se predstavnikom Kulturne četrti Tabor pridružite pri otvoritveni pogostitvi. Bunker bo skupaj s prostovoljkami Dnevnega centra aktivnosti za starejše in kuharjem Boštjanom Napotnikom napekel kruh za tisoč ljudi, vas pa vabimo, da prinesete čim bolj raznolike namaze po svojem okusu. Namazan kruh za brbončice in umetnost za dušo!

Režija: Beton Ltd.
Nastopajoči: Irena Preda, Polona Janežič, Matija Dolenc, Jaka Berger, Uroš Kaurin, Tomaž Grom, Primož Bezjak, Branko Jordan, Katarina Stegnar, Jelena Rusjan, Tina Perić, Kristina Gorovska, Grega Zorc, Vito Weis, Leja Jurišić, Teja Reba, Boris Benko, Primož Hladnik, Igor Vićentić
Video: Izland (Marko Vivoda, Gašper Milkovič Biloslav)
Oblikovanje zvoka: Jure Vlahovič
Oblikovanje svetlobe, tehnični direktor: Igor Remeta
Scenografija: Tanja Radež
Producentka: Tamara Bračič Vidmar
DJ -ji: Tetkine radosti