Marjeta Kamnikar & Timon Jelen: M (različica 2.3)

Področje: ,
21. 10. 2011 20:00 22. 10. 2011 17:00


dokumentarna predstava

To, kar je. To, kar smo. To, kar imamo. S tem delamo. S tem ustvarjamo. To, kar je. To, kar smo. To, kar imamo. Predstava je najboljša oblika dokumentarca. Tega, kar je. Tega, kar smo. Tega, kar imamo. Vabljeni, da preverite, preučite, užijete, soustvarite in uživate. Dogodek.

»Fizična prisotnost se skriva v odsotnost in spet razkriva – v nekem trenutku celo eksplicitno, ko Kamnikarjeva (seveda diskretno in bolj nakazano) pokaže svoje življenjske brazgotine. Na neki način tako raz-stavlja telesnost, najprej kot performativni objekt, nato pa tudi na način razgradnje telesnosti na sestavne dele v (fragmentarnih) podobah, ki so zamrznile v gibanju« (Nika Leskovšek)

Po predstavi 22. oktobra vabljeni na pogovor o umetnosti in tretjem življenjskem obdobju, kjer bomo z ustvarjalci projekta M, gosti in občinstvom poskusili odstreti prve tančice tabuja udeležbe starejših ljudi v umetniškem svetu.

Koreografija, video, glas, prostor, MC (mojster ceremonije): Timon Jelen
Izvajalka in soustvarjalka: Marjeta Kamnikar
Glasba: Petar Bajan, Uršula Ramoveš, Victims of Science, team9, Alex Westmore, The Imaginary Orchestra of Mr. Kite, Tallywood String Quartet, Radiohead
DJ: Rura Urugata
Strokovna sodelavka in izvršna producentka: Barbara Novak
Oblikovalka vonja: Ksenija Demič
Produkcija: Federacija