Tretjaz

26. 6. 2019 19:00

Odprti atelje: 24. in 25. junij od 17.00 – 19.00
26. junij ob 19.00 otvoritev razstave in ob 20.00 predstava

Tretjaz je predstava z razstavo o tistem tretjem, ki se ustvari, ko se dva srečata in zaživi neodvisno od ustvarjalcev.

Srečanje med ustvarjalci Tretjaza in občinstvom, ki bo prišlo na predstavo z razstavo, bo srečanje, ki bo ustvarilo nekaj tretjega, nekaj, kar bo neodvisno od pričakovanj ustvarjalcev in gledalcev. Tretjaz je predstava, ki vas vabi, da se udobno namestite v dogajanje in opazujete, kako to tretje, ki ga bomo ustvarili, zaživi svoje življenje.

Tretjaz smo tri skupine ljudi (skupina, zbrana okrog igre B-strani; skupina študentov, zbranih okrog Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF; in skupina zavoda Bunker, upravljalca Stare elektrarne, ki je povezala skupino B-strani in študente), ki bodo v Stari elektrarni ustvarjali tri dni. Vse tri dni bodo študentje po celotnem prostoru elektrarne postavljali tekstilije v različne odnose do prostora in do plesne vsebine, ki jo bodo pletli Urban, Marjeta in še drugi plesalci.

Njihovo sprotno ustvarjanje lahko doživite ob urah odprtega ateljeja v ponedeljek 24. junija od 17.00 do 19.00 in v torek 25. junija od 17.00 do 19.00. Tridnevno pletenje Tretjaza bomo proslavili tretji dan bivanja v Stari elektrarni, v sredo 26. junija od 19.00 dalje, ko se lahko najprej sprehodite po razstavi in se ob 20.00 udeležite plesne predstave.

Koreografija, ples, MC, produkcija: Urban Kmet
Ples: Marjeta Kamnikar
Instalacije tekstilij: študenti Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil: Špela Dobrovoljc, Manca Drusany, Katja Frelih, Bernarda Gabrijel, Margarita Gardina, Pia Hočevar Mucić, Irina Janakova, Metka Jelek, Urška Keber, Neža Knific, Kristi Komel, Petra Krmelj, Anamarija Lah, Lovro Lukić, Patricia Maršnak, Tjaša Mikložič, Maja Milovanović, Anže Mrak, Hana Podvršič, Neža Simčič, Naja Stanić, Maša Udovč, Tasja Videmšek, Tanja Vidic, Neja Žgavec

Pod mentorstvom Katje Burger Kovič in Arijane Gadžijev.

Pobuda za sodelovanje in koordinacija: Tamara Bračič Vidmar

Produkcija: idto.upri.se
V sodelovanju z zavodom Bunker in Katedro za oblikovanje tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.
S podporo Mestne občine Ljubljana.

Vstopnice 26. junija za predstavo ob 20.00 so 5 EUR.

Vstop na razstavo ob 19.00 je brezplačen, prav tako obisk odprtega ateljeja (24. in 25. junija)
Rezervacije: info@bunker.si, 051 269 906

Več: m.federacija.net, bstran.tumblr.com