Platforma LEVJESRČNI

Področje:


Platforma Levjesrčni bo spodbujala in podpirala mednarodni preboj vzhajajočih evropskih mladih umetnikov s področja uprizoritvene umetnosti. V zavodu Bunker, Ljubljana, ki ima že dolgo zgodovino podpiranja vzpenjajočih se umetnikov pri mednarodnih prebojih, smo zbrali 20 umetniških organizacij iz Evrope – posebno pozornost smo posvetili obronkom Evrope – ki imajo izkušnje pri podpori mladim umetnikom in vzpostavljanju umetniških povezav prek meja.
Vzhajajočih umetnikov ne definiramo samo z leti in mladostjo, ampak si želimo ustvariti antipod trenutnemu umetniškem sistemu, ki podpira velika, že vzpostavljena imena ali pa mlade, poceni, neizkušene umetnike v prekarnih pozicijah, ki jih porine v areno in jih izpljune, če instantno ne uspejo. Podprli bomo umetnike, ki so se že izkazali, ampak še niso imeli možnosti za mednarodni preboj in za katere programerji in kuratorji verjamemo, da bodo nagovorili občinstvo tudi izven nacionalnih meja.
Vse partnerske organizacije platforme bodo gostile ali gostovale z vzhajajočimi umetniki s področja sodobne uprizoritvene umetnosti. Podpora platforme pa ne bo namenjena le mobilnosti, ampak celotni podpori: tudi promociji, komunikaciji z občinstvom in vzpostavljanju večjega sistema podpore – platforme Levjesrčni.