Anti Status Quo Companhia De Dança: KAMELEONI (BR)

Področje:
30. 8. 2018 16:00

Brazilska plesna skupina Anti Status Quo je neodvisni umetniški eksperimentalni laboratorij sodobnega plesa. Že njeno ime nakazuje, da nasprotuje dejanskemu stanju; iz statusa quo pa nas (in sebe) poskuša premakniti s hibridno umetnostjo, ki preči sodobni ples, vizualno umetnost, eksperiment, raziskovanje … Konstruira kritične in politične dramaturgije ter močan dialog z vizualno umetnostjo in filozofijo. Skupino je leta 1988 ustanovila koreografinja Luciana Lara, ki si zdaj umetniško vodstvo deli z brazilskim producentom, scenografom in oblikovalcem Marconijem Valadaresom.

Kameleoni je »urbana intervencija izginjanja«; telesa plesalcev postanejo platna tiskanih medijev in oglasov in v mestu ustvarjajo vizualne motnje ali pa poudarke. In vsaka motnja, distorzija, predrugačitev znanega ali pa že samo dobro znane podobe v drugačnih konstelacijah in sploh v komunikaciji s telesi kličejo k drugačnem videnju in kombiniranju pomenov videnega.

Lokacija: Cankarjeva, Čopova, Prešernov trg v Ljubljani

Umetniško vodstvo in koncept: Luciana Lara
Plesalci: Camilla Nyarady, Cristhian Cantarino, Déborah Alessandra, João Lima, Luciana Matias, Marcia Regina, Roberto Dagô, Robson Castro
Raziskovalni in ustvarjalni sodelavci: Breno Metre, Gigliola Mendes, Leandro Menezes, Paula Medeiros
Kostumi: Luciana Lara in plesalci/and dancers

60 minut

Foto: Luciana Lara