Fleur Elise Noble: RUMOŽ (AU)

25. 8. 2018 19:30 26. 8. 2018 20:00

Fleur Elise Noble je režiserka, ustvarjalka in performerka iz Avstralije. Njeno ustvarjanje črpa iz študija vizualnih umetnosti, fizičnega gledališča in socialnega dela. Pri delu uporablja najrazličnejše medije: risanje, slikanje, kiparjenje, lutkarstvo, animacijo, film, performans, ples … Njena prva velika produkcija je Njeno dvodimenzionalno življenje, v Ljubljano pa prihaja s svojo drugo večjo predstavo: Rumož.

V tej predstavi, kjer ne ločimo projekcij od realnosti in scenografije od risb, pademo v Aličino (tokrat Fleurino) sanjsko luknjo, v katero si vedno znova prizadeva priti protagonistka, saj se v sanjah zaljubi v rumoža – človeka kenguruja. Njena ljubezen se v sanjah sprehaja po arhetipih ljubezni. Kaj je še bolj večna tema od ljubezni? Neuslišana ljubezen. Kam se najraje vračamo? V sanje. Zakaj biti buden, če je v sanjah lepše? Večno vprašanje gledališča. Pravijo, da je resničnost bolj divja kot katerakoli umetnost ali katerekoli sanje, ampak kako premagati sanje, ki so tako lepe in v katerih imamo – ljubezen? Kaj storiti, ko »pridemo do točke, ko se moramo soočiti z ultimatom – obupati ali se prebuditi«?

 

Avtorica, režiserka, oblikovalka, sanjalka, plesalka, risarka, animatorka, igralka, lutkarica, umetnica projekcij: Fleur Elise Noble
Vodja produkcije in inšpicient: Niccolo Gallio
Zvočno oblikovanje: Missi Mel Pesa
Sodelujoči skladatelji in glasbeniki: Sarah Reid, Zaachariaha Fielding, Tim Bennett, Peter Knight, Mal Webb, Missi Mel Pesa (AKA Melbient)
Ilustratorji in animatorji: Fleur Elise Noble, Tim Bennet, Isobel Knowles
Kostumografi: Fleur Elise Noble, Bryony Anderson, Kasia Tons, Sara Yael (AKA Lily Castel)
Lutkarici: Adrianna Navarro, Louise Harte
Oblikovalec scene in lutkar: Tony Martin
Producent: Jason Cross, Insite Arts
Lokalni lutkar: Blaž Andrašek
Izdelava scenografije: Igra, d. o. o., Igor Remeta, Martin Lovšin, Duško Pušica

55 minut

Foto: Bryony Jackson

Rezervacije in informacije: info@bunker.si, 051 269 906