Matija Ferlin: STAGING A PLAY: ANTIGONA

Področje:
23. 6. 2018 20:00 24. 6. 2018 20:00

V novi predstavi Staging a Play: Antigona koreograf in izvajalec Matija Ferlin nadaljuje premišljevanje koncepta solo predstav, s katerim se je ukvarjal v seriji del s Sad Sam, in razširjenega koncepta izvedb serije Staging a Play. Ob izboru Antigone se Ferlin odloči za pristop popolne scenske redukcije. Heterogenost likov in njihovih funkcij v drami želi speljati na eno samo izvajalsko telo, pri tem pa ohraniti celovito pripoved in logiko dramskih situacij. S tem, ko Ferlin prevzame vloge vseh protagonistov in njihovih odnosov, izpostavi svoj izvajalski instrument – telo, gib in govor – nizu situacij na robu izvedbenih zmožnosti.
Sceno izkorišča kot prostor za iskanje tistega neobstoječega, vsemogočega, idealnega izvedbenega telesa, ki sočasno gradi in ruši, vzpostavlja in briše. V tem mono performansu Matija Ferlin z iskrenim tveganjem vstopa v dekonstrukcijo konvencij drame in svojega izvajalskega habitusa z željo, da ustvari koreografsko celoto izrazito rahločutne fizikalnosti in jo sopostavil govorjeni besedi.

Predstava Staging a Play: Antigona je nastala po Sofoklovi tragediji Antigona v prevodu Dona Taylorja

Koreografija in izvedba: Matija Ferlin
Dramaturgija: Goran Ferčec
Glasba: Luka Prinčič
Scenografija: Mauricio Ferlin
Oblikovanje svetlobe in tehnično vodstvo: Saša Fistrić
Kostumografija: Matija Ferlin
Grafično oblikovanje: Tina Ivezić, Matija Ferlin
Prevodi: Urban Belina
Produkcija: Emanat, Matija Ferlin
Koprodukcija: Mediteranski plesni center, Svetvinčenat
Partner: Bunker, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Istrsko narodno gledališče, Pulj
Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana, Mesto Pulj, Ministrstvo za kulturo RH, Istrska županija, Fundacija Kultura nova

Vstopnice: 10 EUR, 7 EUR (dijaki, študentje, upokojenci)

Foto: arhiv Matije Ferlina