ZAJTRK Z UMETNIKI

Dobro izhodišče za spoznavanje lokalne umetniške scene  je neformalno druženje z lokalnimi umetniki. In kaj je boljšega kot druženje ob umetnosti in hrani?

Vabljeni na zajtrk!

Foto: Urška Boljkovac
foto-urska-boljkovac-01-

Sobota, 27. avgust, 9.30–10.45

prostoRož collective: Zajtrk v Knjižnici reči, zbirno mesto: hotel Park
Ekipa kolektiva prostoRož ustvarja javne prostore prijetne in domačne, sploh za lokalce. Del strategije v Savskem naselju je vzpostavitev Knjižnice reči. Zajtrk v Savskem bo uvod v dan sredi knjižnice brez knjig – samo orodje, igrače, gospodinjski aparati … ob pogovoru o aktivnostih prostoRoža in prihodnjih načrtih.

Kitch: Zajtrk v parku Tabor, zbirno mesto: park Tabor
Tandem Kitch se od leta 1999 upira kategorizacijam, gibajoč se med performansom, teorijo in estetiko trasha. V zadnjem performansu Prisega prisega na strategijo kafanskega uprizarjanja. V jutru po prvem dnevu konference vas Kitch vabi na veganski zajtrk v park Tabor, kjer lahko pozdravite posledice prejšnjega dne in se pripravite na novega, skupaj z izkušenima umetnikoma, mislecema, aktivistoma, kuharjema …

Helena Tahir: Zajtrk v DobriVagi – umetnost na kilo, zbirno mesto: DobraVaga
Helena Tahir je mlada vizualna umetnica; njeni glavni mediji si tisk, risba, slika in analogna fotografija. Je ena izmed tistih mladih slovenskih umetnic, ki jih moramo spremljati; zadnje tri mesece je imela odprt atelje v DobriVagi, novoodprti galeriji, kjer prodajajo umetnost na kilo. Vabi vas na zajtrk v svoj odprti atelje, ravno pod ljubljansko največjo tržnico.

Mare, Olja & Veno Bulc: Zajtrk doma, zbirno mesto: Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana
Mare Bulc je slovenski gledališki režiser in performer, ki se rad odpravi na vse gledališke terene: od neodvisnih odrov do repertoarnih gledališč, od dramskega gledališča do uprizoritev, kjer skupaj z ekipo začne z nule, trenutno pa v Lutkovnem gledališču Ljubljana režira predstavo po kultni knjigi Tajno društvo PGC. Ima dva otroka: Olja ima deset let, Veno pa dve leti. Gostili vas bodo pri sebi doma in skupaj boste jedli njihov tradicionalni sobotni zajtrk.

Prijava na info točki v Stari mestni elektrarni. Rezervacije so obvezne.