zachery

Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Bratu, ki me je naučil igre…

Ameriški igralec Zachary Oberzan je izredno zanimiv pripovedovalec zgodb, ki gledalca z neprisiljenostjo in iskrenostjo odpelje v svoj svet. Tam se meja med ironijo in resničnostjo zabriše.

Zachary Oberzan je v javnosti dobro poznan po vlogah v predstavah znamenite skupine Nature Theater of Oklahoma iz New Yorka, igral je tudi v projektih Richarda Formana in kolektiva Wooster group, pred kratkim pa je kar v svojem newyorškem stanovanju posnel film Flooding with Love for The Kid, adaptacijo Rambove First Blood, kjer je sam odigral vseh 26 vlog.

Predstava Your brother. Remember? je avtobiografska pripoved o odnosu med dvema popolnoma različnima bratoma z zelo drugačnima življenskima usodama. Je pretresljiva in hkrati zabavna zgodba o njunem otroštvu in sedanjosti, prepletena z izsečki njunega najljubšega filma Kickboxer, karatejskega opusa Jean-Claude Van Damma, in začinjena z zabavnimi domačimi videi, parodijo na kultni film. Ritem predstave prekinjajo preskoki v realnost življenja in trenutki iskrenih in tudi zabavnih pripovedi o zaporu, bratski ljubezni, manipulaciji, življenju.

Snovalec, režiser, performer: Zachary Oberzan
Na videu: Gator Oberzan
Tekstopisca: Zachary & Gator Oberzan
Lučni, zvočni in video tehnik: Thomas Barcal
Asistent režije, organizator gostovanj: Nicole Schuchardt
Produkcija: KunstenFestivalDesArts 2010
Soprodukcija in razvoj zasnove: med rezidenco na Noorderzon Performing Arts Festival, Grand Theater Groningen in brut Wien.

70 minut
Predstava je v angleškem jeziku.

Cena vstopnic: 10 € (7 €- dijaki, študenti, upokojenci)
Vstopnice so na voljo eno uro pred predstavo na kraju dogodka.
Rezervacije in informacije: +386 51 269 906, bunker@siol.net