ScriptedReality: PREDSTAVA O VPRAŠANJU SMOTRNOSTI (DE)

HerkulesHydra1Foto: ScriptedReality 

Petek, 26. avgust, ob 21.30
Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

ScriptedReality so odprt kolektiv, to predstavo so podpisali Tilman Aumüller, Christopher Krause, Arne Salasse in Ruth Schmidt. Kolektiv sestavljajo člani z različnimi izobrazbenimi ozadji, srečali pa so se v Giessnu, enem izmed glavnih središč bodočih gledaliških ustvarjalcev. Ime kolektiva je referenca na televizijski žanr, ki ga člani vzamejo za izhodišče in ga obrnejo v nasprotje svojega izhodiščnega ideološkega narativa.

V predstavi, ki ji sami rečejo gledališki esej, naslovijo smotrnost umetnosti in ekonomije oziroma vprašanje, ali imata namen ali sta sama sebi smoter. Vstopni točki v predstavo sta ekonomska doktrina oziroma filozofija Friedricha Hayeka in njen vpliv na današnje stanje. Kolektiv (skupaj z občinstvom) se po uvodni razlagi odpravi na skupno pot eksorciranja Hayekove doktrine in konstruiranja novega narativa. Pogumna, mladolevovska strategija v času, ko se zdi, da trenutnega dominantnega narativa neoliberalne ekonomije ni mogoče spremeniti.

Avtorji: Tilman Aumüller, Christopher Krause, Arne Salasse, Ruth Schmidt
Dramaturško svetovanje: Jacob Bussmann
Prevod: Aran Kleebaur
Koprodukcija: Hessische Theater Akademie, Künstlerhaus Mousonturm, ScriptedReality
Prevod v slovenščino: Ajda Šoštarič

Predstava je v angleščini s slovenskimi nadnapisi.

100 min

Ogled predstave je brezplačen, veseli pa bomo, če nas podprete s prostovoljnimi prispevki. Priporočamo rezervacijo vstopnic: info@bunker.si, +386 51 269 906

 

Createtoconnect-logo-color                  i