SNJEŽANA PREMUŠ: SIMPOZIJ DIALOG – Večerno predavanje >> PRESTAVLJENO!

Simpozij Dialog je projekt, ki nastaja v okviru Fizičnih manifestacij avtorice Snježane Premuš. Projekt idejno nadaljuje format laboratorijev Refleksija v akciji. Refleksija na akcijo v širšo platformo izmenjav znanja in izkušenj. Laboratoriji so nastali leta 2012 v okviru projekta Fizične manifestacije z namenom ustvariti prostor, kjer se ljudje (umetniki, strokovnjaki, publika) lahko srečujejo, prakticirajo in premišljujejo različne aspekte pomena telesnosti v naši družbi. Zgrajeni so na kritičnem odnosu do strukture dogodkov, kot so konference, seminarji, klasični simpoziji, ki so izvajani v sedečem položaju in s statičnim telesom in pogledom. Praktične delavnice, ateljeji ali laboratoriji na drugi strani predvsem izmenjujejo izkušnje, doživljaje. Predstavljeni formati v okviru simpozija Dialog raziskujejo vmesne prostore, kjer se ostre ločnice brišejo in se lahko vzpostavi povsem drugačno okolje razprave.

23. oktober
20.00 Večerno predavanje

število udeležencev omejeno na 25 oseb

Zrinka Simičić Mihajlović /Jobbágy Bernadett / Snježana Premuš / Anja Bornšek
Dialog med 4 ustvarjalkami in raziskovalkami somatike skozi ples. 4 dogovori, ki lahko ustvarijo 4 prostore ali več. Vse štiri ustvarjalke izhajajo iz skupne prakse (BMC), ki jo skozi svoje delo preizprašujejo, delijo, razkrivajo skupaj z ljudmi, v horizontalni prostorih soudeležbe. Kakšni so ti prostori in kako jih skupaj lahko so-ustvarjamo bomo razprli skozi Dialog skupaj s publiko.

Vodenje: Snježana Premuš
Gostujoči umetniki in strokovnjaki: Jasmina Založnik, Pia Brezavšček, Bernadett Jobbagy (Madžarska), Zrinka Šimičić Mihanović, Anja Bornšek, Snježana Premuš, ter povabljeni strokovnjaki s področja arhitekture

Sodelavci v obratovalnicah: Dejan Srhoj, Tina Valentan, Ivan Mijačević, Dragana Alfirević, Snježana Premuš, Anja Bornšek, Špela Škuj, Boštjan Perovšek

Pomoč pri koordinaciji in PR: Katarina Mali
Fotografija: Marcandrea
Video: Maša Nonković

Produkcija: Zavod Federacija Ljubljana
Koprodukcija: Nomad Dance Academy Slovenia
Partner: Bunker, Multimedialna koliba Zagreb

Projekt je podprlo Ministrstvo za Kultro RS, Mestna občina Ljubljana, program Creative Crossroads 2019/20 v okviru Life long burning (Kreativna Evropa)

Datum

23. 10. 2020

Čas

20:00

Vstopnina

Rezervacije mest: info@federacija.si

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija