Mesto žensk: Outlandish Theatre Platform in Skupina WoW – Katastrofični blues

Predstavitev ustvarjalnega procesa in druženje

V več jezikih

Dublinski umetnici Bernie O’Reilly in Maud Hendricks (Outlandish Theatre Platform) sta več mesecev sodelovali s šestimi ženskami iz Slovenije, članicami Skupine Wow: Sammar Al Kerawe, Favour Edokpayi Musa, Katjo Kovač, Victoriio Pospelovo, Samar Zughool in Tanjo Završki. Ustvarjalke, ki so navdih našle v delu Katastrofa Samuela Becketta, so v procesu na daljavo raziskovale odnose med zatiralci, sistemi preganjanja in prekarnostjo.

Na skupni enotedenski rezidenci v Ljubljani bodo z umetnico Đejmi Hadrović v videoperformansu razvijale portrete, ki bodo raziskovali prostore, v katerih odmevajo teme prekarnosti. Njihovo sodelovanje in predstavitev bo dokumentirala fotografinja Azadeh Hashemzadeh.

Javni predstavitvi bo sledilo druženje, na katerem bodo potekali pogovori med udeleženkami projekta Katastrofični blues in članicami aktivistične skupine No-Border Craft, ter glasbeni večer z DJ-kama Nawal in Shanti Priya.

V letu 2021 se bo ustvarjanje Katastrofičnega bluesa nadaljevalo z večjo skupino lokalnih udeleženk* v sklopu dvoletnega evropskega projekta Women on Women, ki ga podpira program Ustvarjalna Evropa.
*Vključuje vse spole.

Produkcija: Mesto žensk in Outlandish Theatre Platform, v okviru evropskega projekta Women on Women, ki ga sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa; v sodelovanju z Bunkerjem – Stara elektrarna. Podpora: Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za javno upravo, Mestna občina Ljubljana.

Datum

30. 09. 2020

Čas

17:00 - 23:00

Vstopnina

Vstop prost

Lokacija

Stara mestna elektrarna
Kategorija