Jan Rozman: MEMEMEME – premiera

Kdo je ‘me’ v ‘meme’ v ‘MEMEMEME’?

MEMEMEME je bivanjski prostor asociativnega toka skupnosti, trk brezkrajnega števila memov* in njihovih odmevov. Preko teles performerjev – organskih generatorjev in nosilcev idej – ter digitalnih asociativnih referenc videa in zvoka predstava plasti pomene gest, gibov, podob in izrazov. Raziskuje možne pomenske vrzeli, ki jih razpira fragmentiranost sodobne komunikacije ter preizprašuje mimetični nagon družbe – to skorajda neustavljivo težnjo po posnemanju.

*Meme je vsaka ideja, ki se skozi variacijo in selekcijo, kljub svoji morebitni naključnosti ali nesmiselnosti, ponavlja in (raz)množi. V digitalni dobi so zaradi vsesplošne uporabe spleta najbolj razširjeni in poznani (viralni) internetni memi.

Koncept, režija in koreografija: Jan Rozman (janrozman.net)
Izvajalci in soustvarjalci: Peter Frankl, Kaja Janjić, Julija Pečnikar, Daniel Petković
Dramaturgija: Varja Hrvatin
Zvok in video: Vid Merlak
Kostumografija: Tanja Pađan (Kiss The Future)
Oblikovanje svetlobe: Urška Vohar
Scenografsko svetovanje: Dan Pikalo
Grafično oblikovanje: Matija Medved
Video dokumentacija: Hana Vodeb
Foto dokumentacija: Nada Žgank
Izvršna produkcija: Sabina Potočki

Produkcija: Emanat
Partner: Bunker, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Mediteranski plesni center, Svetvinčenat, Hrvaška
V sodelovanju: CoFestival 2019, Ljubljana

***
Jan Rozman (1991) deluje kot performer, koreograf, plesalec in improvizator v Ljubljani in Berlinu. V svoji umetniški praksi se ukvarja z razširjenim pojmom telesnosti, materialno semiotiko, teksturami, vrzelmi, napakami in zmedo, ekologijo, domišljijo, (znanstveno) fantastiko in humorjem. Svoje delo usmerja v raziskavo in artikulacijo relevantnih uprizoritvenih izrazov za post-internetno/antropoceno obdobje. Šolal se je na oddelku za sodobni ples umetniške gimnazije v Ljubljani, študiral koreografijo na amsterdamski School for New Dance Development (AhK) in opravil magisterij na programu solo/ples/avtorstvo v okviru Inter-University Centre for Dance (UdK) v Berlinu. Končal je tudi dodiplomski študij fizioterapije na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani (UL). Leta 2019 je prejel Nagrado Ksenije Hribar v kategoriji »perspektivni koreograf«, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples Slovenije. Istega leta je prejel tudi štipendijo danceWEB na festivalu ImpulsTanz na Dunaju.
www.janrozman.net
ski.emanat.si/jan-rozman

Rezerviraj

Jan Rozman: Odpiranja, 21. 11., ob 20.00 10 €
Vse Vstopnice: 20
Dogodek Jan Rozman: Odpiranja, 21. 11., ob 20.00 je žal razprodan. Prosimo, poskusite rezervirati drug datum ali drug dogodek, ali pa nam pišite na: info@bunker.si
Jan Rozman: Odpiranja, 21. 11., ob 20.00 7 €

Študenti, upokojenci

Vse Vstopnice: 20
Dogodek Jan Rozman: Odpiranja, 21. 11., ob 20.00 je žal razprodan. Prosimo, poskusite rezervirati drug datum ali drug dogodek, ali pa nam pišite na: info@bunker.si

Datum

21. 11. 2019

Čas

20:00

Vstopnina

10 € / 7 €

Lokacija

Stara mestna elektrarna
REZERVIRAJ
Zapri meni