Ne pristajajmo na prekarno prihodnost!

Vabilo prekarnim delavkam in delavcem k sooblikovanju stališč

Prekarke in prekarci smo bili že pred epidemijo novega koronavirusa večinoma v slabem položaju, v katerem smo iz dneva v dan, iz meseca v mesec predvsem životarili, ne pa nujno živeli. Kako pa je koronakriza razmere še poslabšala in kako v bodoče izboljšati ekonomski ter socialni položaj prekark in prekarcev?
Ker želimo poiskati najustreznejše rešitve za trenutne razmere na trgu dela in jih učinkovito prenesti odločevalcem, začenjamo s sklopom posvetovanj z mladimi. Prvi dve posvetovanji bosta potekali v Ljubljani in Mariboru, namenjeni pa sta mladim, ki delajo v katerikoli prekarni, negotovi obliki dela: prek avtorske ali podjemne pogodbe, zaposlitve za določen čas, so samozaposleni v kulturi, samostojni podjetniki ali podjetnice …
Prekarne delavke in delavce tako vabimo, da se nam pridružite na posvetovanju in da z nami delite svoje izkušnje, težave, s katerimi se srečujete, predloge in mnenja, s katerimi bomo skupaj poskušali izboljšati naš negotov ekonomski in socialni položaj. Kritično in kreativno mišljenje je več kot dobrodošlo!

– Ljubljana: 6. julija ob 15. uri v Stari mestni elektrarni na Slomškovi 18
– Maribor: 7. julija ob 15. uri v GT22 na Glavnem trgu 22

Prekarke in prekarci vseh poklicev, združimo se!

Kliknite za prijavo! 

Več informacij

Sindikat Mladi plus